DEM Parti adayı Veli Saçılık, Tanju Özcan'a karşı CHP'den destek istedi

DEM Parti adayı Veli Saçılık, Tanju Özcan'a karşı CHP'den destek istedi
CHP lideri Özgür Özel'in konuşmasına gönderme yapan DEM Parti Bolu Belediyesi Eşbaşkan adayı Veli Saçılık, "Popülist, aşırı sağcı Tanju Özcan’a karşı Bolu’da CHP'nin desteğini bekliyorum" dedi.

DEM Parti Bolu Belediyesi Eşbaşkan adayı Veli Saçılık, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çağrı yaptı. Özel'in Madrid'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan bir bölümünü alıntılayan Saçılık, "Popülist, aşırı sağcı Tanju Özcan’a karşı Bolu’da CHP ve Özgür Özel’in desteğini bekliyorum" dedi.

Tanju Özcan'a karşı CHP ve Özel'den destek

Saçılık, mültecilere yönelik ırkçı söylemi ve uygulamalarıyla tepki çeken CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a karşı CHP ve Özel'den destek beklediğini belirtti. Saçılık'ın paylaşımında alıntıladığı videoda Özel'in, Madrid'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın ilgili kısmı ise şöyle:

ekran-goruntusu-2024-02-25-164105.png

"Aşırı sağın yükselişine ve artan popülizme karşı"

"Demokrasiye inananlar ve yeni bir ekonomik düzeni kurma iradesini taşıyanlar, güç birliği yapmalıdır. Bugün yaşadığımız, kamu yararı gözeten sosyal politikalarla şahsi çıkarlara dayalı sağ siyasetin çatışmasıdır. Biz sol, sosyalist, sosyal demokratlara düşen kamu yararını siyasetin ve düzenin merkezine almaktır. Aşırı sağın yükselişine ve artan popülizme karşı mücadelede partilerimizin, kurumlarımızın ve Sosyalist Enternasyonal'in atabileceği en önemli adımlardan biri neoliberal ekonomik düzenin sömürdüğü insanlarımızın yanında olmak, yanında durmaktır. Ve onlara aşırı sağ akımların sunduğundan daha gerçekçi daha ulaşılabilir ve en önemlisi daha ikna edici çözümler sunmaktır." (Kısa Dalga)

Gündem