DEM Parti adayı Veysi Eski: DEM Parti'ye Kadıköy'de verilecek oy, Diyarbakır'daki kayyıma mesajdır

DEM Parti adayı Veysi Eski: DEM Parti'ye Kadıköy'de verilecek oy, Diyarbakır'daki kayyıma mesajdır
Yerel seçimler öncesi DEM Parti İstanbul Kadıköy Eş Başkan adayı Veysi Eski, Kadıköy'ün en temel sorununun deprem ve öğrenci yurtlarının eksikliği olduğunu dile getirdi.

BERNA CAN


Kısa Dalga Podcast'in bu bölümünde yerel seçimler öncesi Kısa Dalga olarak DEM Parti İstanbul Kadıköy Eş Başkan adayı Veysi Eski ile konuştuk. Eski, 'ye göre Kadıköy'ün en temel sorunu deprem ve öğrenci yurtlarının eksikliği.

"Kadıköy'ün en önemli sorunu deprem"

İstanbul'un Kadıköy semtinin en önemli sorununun tüm İstanbul'un olduğu gibi deprem sonu olduğunu ifade eden Veysi Eski seçilmeleri durumunda

Kadıköy'de halkı güvenli barınma ortamını sağlama noktasında halkla beraber karar vereceklerini ifade etti.

Eski, "Kadıköy’ün bizim için en büyük sorunu tüm İstanbul gibi depreme hazır olma sorunu. Kadıköy de dönüşüm bekleyen 10 bin binadan bahsediyoruz. Ciddi anlamda bir dönüşüm seferberliği gerekiyor. Fakat bu dönüşümün nasıl yapıldığı önemli. Bugün Fikirtepe'de yapılan dönüşüme bakalım, fikirtepe yapılan dönüşümle bir nevi insansızlaştırıldı ve bir beton yığını haline geldi. o dönemde mücadele ettik, bugün de. Ancak sermaye ve müteahhitlere yenildik." dedi.

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle halk mülksüzleştiriliyor"

Bugün Fikirtepe'de kent içi mültecileşme oluştu. en son çıkarılan rezerv yasası ile birlikte halk daha kötü bir duruma getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle halkın mülksüzleştirilmesi söz konusu. Kadıköy'ü kazandığımız takdirde kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak hayata geçireceğiz.''

DEM Parti Eş Başkanı Veysi Eski Kadıköy’ün Beyoğlu’ndan sonra kültür ve sanatın da merkezi olduğunu ancak büyük sıkıntıları olduğunu ifade etti. Veysi Eski, "Bizlere Kadıköy Belediyesi'nin bürokratik bir yaklaşımla hem mimari hem de sanatın yaygınlaştırıp, sanatın ve sanatçının desteklenmesinde ciddi sorunlar yaşandığı ifade edildi. biz bu anlamda sanatı sanatçılara bırakacak ve destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Kadıköy'de öğrenciler için yurt sorunu var"

Eski, "Üniversite yıllarını Kadıköy'de geçirmiş biri olarak ifade etmek isterim ki 90'ların sonunda rahatlıkla ikamet edip, kültür sanat ortamlarında bulunabiliyorduk. Oysa şimdi herhangi bir dar gelirli ailenin okumaya gelen çocuğun yaşayabilmesi mümkün değil. Kadıköy'de ciddi anlamda öğrenciler için yurt sorunu var. Belediyesinin ise bunu çözebilecek imkânı. Bu sıkıntıyı aşabilecek, belediyeye bırakılmış pek çok alan var ve rant değeri çok yüksek. Fakat belediye bu imkanlarını müteahhitlerle paylaşırken öğrencilerle paylaşmıyor" dedi.

"Kadıköy'de DEM Parti'ye verilecek oy Diyarbakır'daki kayyıma mesajdır"

DEM Parti'nin kazanmış olduğu belediye merkezi yönetim tarafından atanan kayyımlar sorusuna ise şöyle yanıt veriyor Eski;

"İki dönemdir halk iradesi gasp ediliyor ve kayyım atanıyor. En yakın örneği Diyarbakır. Selçuk hoca ( Selçuk Mızraklı)aday olduğu an hakkında soruşturma açıldı. Seçilir seçilmez de Selçuk hoca kayyım'ın altın varaklı banyolarını paylaştıktan sonra gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak yerine yeni bir kayyım atandı. Bugün, Selçuk hoca hala tutuklu. Elliye yakın belediyemiz bu şekilde gasp edildi."

"AKP ve MHP kayyımın çürüme ve yolsuzluk olduğunun farkında"

''Bugün gelinen noktada AKP’de, MHP' de kayyımların çürüme ve yolsuzluk olduğunun farkında. Kayyımlar hesap vermemektir, halk iradesinin gaspıdır. Siyaset bilimi açısından da meşruiyetleri tamamen sıfırlanmış bir kavramdan bahsediyoruz. Çocuklar bile ailelerine ' sen benim kayyımım değilsin' diyor. Çocuklar bile bunun farkında artık. Bu sebeple Kadıköy'de, İstanbul'da ve diğer yerlerde DEM Parti'ye verilecek her bir oy kayyıma bir karşı duruştur diyoruz'."

Gündem