DEM Parti, Mersin dışında tüm illerde aday çıkaracak

DEM Parti, Mersin dışında tüm illerde aday çıkaracak
DEM Parti’de tüm kentlerde aday çıkarma eğiliminin öne çıktığı ancak CHP ile Mersin’de görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarının ardından aday çıkaracağı illeri açıklamaya devam ediyor.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'ın edindiği bilgiye göre, DEM Parti bütün illerde aday çıkarma kararı aldı ancak bir istisna olarak Mersin'de CHP ile görüşmeler sürecek.

"Parti tabanı İstanbul'da aday istiyor"

Üst düzey bir parti yetkilisi “İstanbul ve diğer illerde aday çıkarma kararımız CHP ile görüşmelerin olumsuz sürmesinden öte tabanımızın kendi adaylarımızla seçime girmemizi istemesinden kaynaklanıyor. Daha önce yaptığımız halk buluşmalarında da eğilim bu yöndeydi. Şimdi parti kurullarımızda da yaptığımız tartışmalar da ağırlık tüm kentlerde aday çıkarma eğilimde. Ancak Mersin ilinde görüşmelerimizi sürüyor.” dedi.

En güçlü isim Başak Demirtaş

DEM Parti’nin yerel seçimlerde İstanbul’da aday çıkarma kararı gündemde yerini korurken, partinin hangi ismi aday olarak gösterileceği aday da merak konusu. DEM Parti’nin İstanbul adayları oluşturulan aday havuzunda şu ana kadar en güçlü isim Başak Demirtaş. Bazı partili kaynaklar isim üzerine yapılan tartışmaların devam ettiğini belirtirken, aday havuzunda bulunan isimlerden Başak Demirtaş’ın öne çıktığını ancak diğer isimlerin üzerine de tartışmaların yürütüldüğünü belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem