DEM Parti Şırnak Milletvekili İrmez, taşımalı seçmen olarak oy kullanan asker ve polislere seslendi

DEM Parti Şırnak Milletvekili İrmez, taşımalı seçmen olarak oy kullanan asker ve polislere seslendi
DEM Parti Şırnak Milletvekili İnmez, taşımalı seçmen olarak oy kullanan asker ve polislere seslendi ve "Bir günlüğüne gelmişsiniz ya, bir günlüğüne. Biz kalkıp buradan sizin ilinize sizin memleketinize 8 bin kişi taşısak oradaki iradeye irade koysak bu kabul edilebilir mi?" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde doğu illerinde oy verme işlemi saat 07.00'de, batı illerinde ise 08.00'de başladı. Oy işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra sosyal medyada 'taşımalı seçmen' konusu gündem oldu.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez de Şırnak'ta bir okulda toplu şekilde oy kullanan kolluk kuvvetlerine tepki gösterdi. İrmez şunları söyledi

"Bunu kabul etmemiz mümkün değildir"

"Bu iktidarın oyunu ve piyonu olmanızı istemiyoruz. Bu bir gasptır arkadaşlar. Bu bir halkın iradesine gasptır. Yazıktır günahtır ayıptır. 8 bin kişiyi buraya taşımak ne demek? Buranın seçimini belirleyen sizlersiniz. Bir günlüğüne gelmişsiniz ya, bir günlüğüne. Biz kalkıp buradan sizin ilinize sizin memleketinize 8 bin kişi taşısak oradaki iradeye irade koysak bu kabul edilebilir mi? Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

"Bu halkın iradesi neyi belirliyorsa biz ona razıyız"

"Bu halkın iradesi neyi belirliyorsa biz ona razıyız. Ama dışardan taşımalı seçmenle bu halkın iradesini belirlemeyi kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz. Yazıktır günahtır ya. 8 bin kişi bu halkın iradesini gasp etmek için getirmek ne demek? Halk tepkisini ortaya koysun. Halk diyor ki ben kimi seçersem sonuna kadar saygı duyarım razı olurum, ama taşımalı seçmenle kabul etmem." (Kısa Dalga)

Gündem