DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan Özgür Özel'e eleştiri: Devletin yaptığını yapıyor

DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan Özgür Özel'e eleştiri: Devletin yaptığını yapıyor
Ayşegül Doğan, "2023 seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin Kürtler nezdinde başarılı olduğu savını al aşağı etti. AKP bölgede artık yok denecek bir noktaya geldi" açıklamasını yaptı.

DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, T24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde oransal olarak İzmir’i geçen bir Diyarbakır vardı. Peki bu, Kılıçdaroğlu siyasetine destek olarak mı okunmalı? Hayır elbette. Bu, Kürt halkının doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesajıydı" dedi.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan tamamen kaybetmiş durumda'

Doğan ilgili kısımda şu ifadeleri kullandı:

2023 seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin Kürtler nezdinde başarılı olduğu savını al aşağı etti. AKP bölgede artık yok denecek bir noktaya geldi. Kürt illeri haritasına baktığımızda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tamamen kaybetmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın din ve muhafazakarlık üzerinden kurduğu söylemler başarılı olsaydı Kürt illerinde bu sonucu alamazlardı."

'Kürtler, seçimlerde büyük bir oyun kurucu ya da oyun bozucu'

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde oransal olarak İzmir’i geçen bir Diyarbakır vardı. Peki bu, Kılıçdaroğlu siyasetine destek olarak mı okunmalı? Hayır elbette. Bu, Kürt halkının doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesajıydı. Ve aynı zamanda Kürt halkının tüm Türkiye kamuoyuna mesajıydı. Kürtler 2023 Mayıs’ındaki tercihleriyle hem Erdoğan’a hem de Türkiye kamuoyuna şu mesajı verdiler; “Ben Türkiye demokrasisi için, Türkiye'de eşit, özgür bir yurttaş olarak hepimizin bir arada yaşaması için üzerime düşeni yapıyorum. Ve yapmaya devam edeceğim. Ama sizin de beni inancımla, kültürümle, dilimle, kimliğimle, beni var eden şeylerle birlikte kabul etmeniz gerekir.” Kürtler, seçimlerde ne kadar büyük bir oyun kurucu ya da oyun bozucu olduklarını da göstermiş oldular. Nitekim biz şu anda yine neyi konuşuyoruz? Kürtlerin 2024 yerel seçimlerindeki belirleyiciliğini konuşuyoruz."

'Özgür Özel de bunu yaptı'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Öcalan üzerinden siyaset dizaynı hatırlatılan Doğan, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamayla yapmaya çalıştığı onlarca yıldır devletin yaptığı şeydi; 'İyi Kürt – kötü Kürt' ayrımı yaratma çabası. 1990’lardan beri Kürtlere bu yapılıyor. Bir tür güvercinler, şahinler ya da konuşulabillir ve konuşulamaz Kürtler. Bunu yapan sadece iktidar da değil. Mesela ne acıdır ki Özgür Özel de yaptı bunu en son olarak. Ne acıdır dememin sebebi, değişim iddiasıyla gelip aynı yerde takılması."

'Mevzu Kürt olunca iktidar da muhalefet de aynı bakış açısıyla yaklaşıyor'

"Ben 40 bin insanın katiliyle mektuplaşacağıma Demirtaş ile selamlaşmayı tercih ederim' dedi. Bu tür lafların Kürt tabanında olumlu bir karşılığı var sanıyorlarsa, iki taraf da yanılıyor. Biz Kürtlerin baktığı yerden mesele net; mevzu Kürt olunca iktidar da muhalefet de aynı bakış açısıyla yaklaşıyor. O yüzden sonuçta Kürtler hep buradan vuruldukları için bugün daha da çok gurur duyuyorlar Kürt kimlikleriyle. İnsanların kimliğinin neresine saldırırsanız, sesleri oradan daha güçlü çıkar." (Kısa Dalga)

Gündem