DEM Parti vekili Bozan: Seçimlere hayalet seçmenleri karıştıranlar Meclis'e hayalet vekil gönderdiler

DEM Parti vekili Bozan: Seçimlere hayalet seçmenleri karıştıranlar Meclis'e hayalet vekil gönderdiler
AKP milletvekili Nureddin Nebati'nin yerine oy kullanıldığı ortaya çıktı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Bu Meclis'te, milyonların gözü önünde, canlı yayında büyük bir sahtekârlık yapıldı" diyerek tepki gösterdi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre çalışmalarına seçim arası veren Meclis’in son görüştüğü 8. Yargı Paketi sert tartışmaların ardından yasalaştı.

Muhalefetin itiraz ettiği maddelerin tekliften çıkarılması için sık sık yoklama talep edilerek görüşmeler uzatılmaya çalışıldı. Bu yoklamalardan birinde eski Hazine Bakanı, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati adına da Genel Kurul’da bulunduğuna dair pusula verildi, ancak Meclis Başkanvekili pusulaları okuyunca Nebati’nin Meclis’te olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Genel Kurul yeterli çoğunluk olmadığı için kapandı.

"Seçimlere hayalet seçmenleri karıştıranlar Meclis'e hayalet vekil gönderdiler"

Bu duruma tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Bu Meclis'te, milyonların gözü önünde, canlı yayında büyük bir sahtekârlık yapıldı. Ne yazık ki şu anda bu Meclis'te sahtekârlar var. Seçimlere hayalet seçmenleri karıştıranlar Meclis'e hayalet vekil gönderdiler. Yoklama esnasında yapılan bir fırıldaklıkla Mersin Milletvekili Nureddin Nebati burada olmamasına rağmen buradaymış gibi gösterildi. Bu sahtekârlığı kim yapmışsa Allah onu ıslah etsin” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem