DEM Parti ziyareti öncesi CHP’den ‘O ezberleri unutacaklar’ paylaşımı

DEM Parti ziyareti öncesi CHP’den ‘O ezberleri unutacaklar’ paylaşımı
Özgür Özel'in DEM Parti hakkında "Adalet ve Kalkınma Partisi böyle esnek bir hareket alanına sahip ama sana geldiğinde o alanlar daralıyor, böyle bir şey yok. Onlar çok eski ezberler, onları unutacaklar" sözlerinin yer aldığı video görüşmeden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından yayımlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret edecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’nın kendisine telefon ederek “Ziyaretinize de gelmek isteriz. Kabul ederseniz’” dediklerini kendisinin de “Kabul ederiz” cevabını verdiğini söylemişti.

Nezaket ziyareti olarak değerlendirilen bu görüşmede, ittifak konusunun gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

CHP'nin hesabından yayımlandı

Görüşme öncesi dün akşam Candaş Tolga Işık'ın yayınına katılan Özgür Özel ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, Candaş Tolga Işık'ın "Herhangi bir ittifak planınız ya da büyükşehirlerde aday gösterip göstermem üzerine bir konuşma planlamanız var mı?" sorusuna "Taraflardan bir tanesi DEM Parti olursa bu ziyarete bambaşka anlamlar yüklüyorlar, üstüne düşüyorlar ama bu ziyareti yapan AK Parti'yse sorun yok" dedi.

Söz konusu programdan bu sözlerin yer aldığı kesit ise CHP'nin resmi sosyal medya hesabından yayımlandı.

'O partiye oy veren seçmenlere bir saygısızlık'

Özel şunları söyledi:

Özgür Özel: Benim bu aşamada randevu alırken böyle bir gündemim yok. Yarın sohbet sırasında bu tarafa evrilirse başka bir şey olur, evrilmezse... Kaldı ki daha sonrasında belki onlar da bizi ziyarete geleceklerdir. Yani ben şöyle bir şeyi doğru bulmuyorum, Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı değil. Herhangi bir partiye gidince 'O partiye gitti, bu partiye gitti', 'niye gitti' diye bile sormuyor. Şöyle düşünüyor; 'Ne vardı kongre vardı, kongresi onların önceydi, hayırlı olsun ziyaretine gidiyor, kutlamaya gidiyor, geçmiş olsuna gidiyor, şuna gidiyor, buna gidiyor.' Ama taraflardan bir tanesi DEM Parti olursa bu ziyarete bambaşka anlamlar yüklüyorlar, üstüne düşüyorlar ama bu ziyareti yapan AK Parti'yse sorun yok. Veya MHP'nin genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri arkada DEM Parti'nin Meclis Başkanvekili'yle otururlar, yemek yerler, şakalaşırlar hiçbir şey yok. Ama Cumhuriyet Halk Partisi bayramlaşsın DEM Parti'yle, işte eski adı HEDEP'le. 'Efendim öyle mi oluyor, böyle mi oluyor'. Ben o partiye oy veren seçmenlere de bunu bir saygısızlık, o partide siyaset yapan mevkidaşlarımıza da bir saygısızlık olarak görüyorum."

'Onlar çok eski ezberler, onları unutacaklar'

"Bir parti faaliyetinin sürdürüyorsa, aday olurken temiz kağıdı almış belediye başkanları, milletvekilleri varsa ve senin benim gibi Meclis'te yemin edip görev yapıyorsa AK Partisi'nden MHP'sine herkes de onların o makamlarını sayıyor, söz haklarını ondan istiyor, arkada iltifatta kusur etmiyorsa sonra göz önünde bu insanları şeytanlaştırmanın bir anlamı yok. Tayyip Erdoğan onlara her şey mübah her şey sevap, biz yaptığımızda bize mekruh böyle bir şey yok. Onlar oturdular günlerce görüştüler, mutabakatla yaptılar, masaya nasıl oturacaklarına dair açıklama yaptılar... Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı çıkaracak, bu belediye başkan adayına da örneğin işte seçimlerde DEM Parti'ye oy veren bir grup seçmen oy verecek bunun altında bilmem ne arayacaksınız... Adalet ve Kalkınma Partisi böyle esnek bir hareket alanına sahip ama sana geldiğinde o alanlar daralıyor, böyle bir şey yok. Onlar çok eski ezberler, onları unutacaklar.

Gündem