DEM Parti’de seçim günü için usulsüzlüklere karşı ekip kuruldu

DEM Parti’de seçim günü için usulsüzlüklere karşı ekip kuruldu
DEM Parti Merkezi Örgütleme Komisyonu Eş Sözcüsü Elif Bulut, seçim günü oluşabilecek usulsüzlere karşı bir ekip kurduklarını açıkladı.

Seçimlere sayılı günler kala partilerin hazırlıkları tamamlandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) birinci ve ikinci oldukları seçim çevrelerinin tamamında sandık görevlisi bulunduracak.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre seçim günü DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan seçimi partisinin genel merkezinde takip edecek, Tülay Hatimoğulları ise Diyarbakır’da olacak. Seçim günü olası bir usulsüzlük yaşanması durumunda aralarında avukatların bulunduğu heyet anında itirazda bulanacak.

"Oy kullanmak isteyenleri ilgili yerlere taşımak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz"

Bulut, AKP’nin bölgede yürüttüğü seçmen kaydırma işlemine karşı, her bir oyun büyük önem taşıdığını belirtti. Bulut, “AKP-MHP ittifakının seçmen kaydırma meselesine karşı her bir oyumuzun çok önemli olduğunu söyleyerek çağrılarda bulunduk. Oy kullanmak isteyenleri ilgili yerlere taşımak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Oy kullanmaya gidemeyen herkesi seçim noktalarına taşıyacağız. Bazı yerlerde 3 oy bile büyük sıkıntı olabiliyor. Seçmen taşımaya karşı hareketli seçmeni bölgeye taşıyoruz” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın belli aralıklarla açıklamaya yapacak

Pazar günü yapılacak seçimde merkez yürütme koordinasyonunun ve ilgili komisyon üyelerinin DEM Parti Genel Merkez’de bulunacağını belirten Bulut, seçim günü hukuk komisyonunun yaşanacak tüm usulsüzlükleri takip edeceğini ve bununla birlikte bir ekibin kurulduğunu belirtti. Seçim devam ederken DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın belli aralıklarla açıklamaya yapacağını aktaran Bulut, gerekli durumlarda ise Tuncer Bakırhan’ın da açıklamalarda bulunacağını aktardı.

Her ilde görevli vekiller

Seçim günü gerçekleşecek seçim işleri konusunda sistemin kurulduğunu belirten Bulut, bilgi akışı konusunda da denemelerin yapıldığını aktardı. Seçimde bir aksama yaşanmaması için test çalışmaların yapıldığını belirten Bulut, birinci ve ikinci oldukları seçim çevrelerinin tamamında en az bir milletvekili bulunduracaklarını ve tüm sandıklarda okul sorumlusu ya da müşahit bulundurduklarını belirtti.

Seçim günü gazetecilerin kurum kartları ile haber takip edebileceklerini belirten Bulut, olası usulsüzlük yaşanması durumunda ise basına anlık bilgi aktarabilecekleri bir ekiplerinin de hazır olduğunu belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem