DEM Parti'den Saymadi'nin sözlerine sert yanıt: Kendi hayal dünyasının ürünleri

DEM Parti'den Saymadi'nin sözlerine sert yanıt: Kendi hayal dünyasının ürünleri
DEM Parti Eski PM üyesi Ahmet Saymadi'nin bir dernekte yaptığı konuşmanın basına yansıması üzerine DEM Parti'den açıklama geldi. DEM Parti "iktidar medyasının 'büyük itiraf' olarak lanse ettiği bu sözler itiraf değil olsa olsa iftiradır '' dedi.

DEM Parti MYK'si tarafından yayınlanan açıklamada Saymadi'nın sözleri ve basına servis ediliş şekli hakkında sert ifadeler yer aldı. DEM Parti yayınladığı açıklamada sert ifadelerle iddiaları reddederken Saymadi’nin partide ‘bir yetkisi bulunmadığını’ açıkladı.

DEM Parti, iktidara yakın medyada ‘parti meclisi üyesi’ olarak tanıtılıp açıklamalarına yer verilen Ahmet Saymadi adlı kişinin ‘parti kurullarında yer almayıp, hiçbir konuşma yetkisinin bulunmadığını’ belirtti.

Ahmet Saymadi’nin ‘DEM Parti’nin CHP’yle ittifak kurup seçimlere CHP listesinden girdiğine ve kazanılan belediyelerde başkan yardımcısı olacaklarına’ dair iddiaları iktidar medyasında haberleştirilmişti.

''İktidar kirli oyunlarına devam ediyor"

DEM Parti açıklamasında şöyle dedi:

"İktidarın korkulu rüyası haline geldiği ve topluma karşı kurulan kumpasları boşa çıkardığı için partimiz her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de özel savaş yöntemlerinin, karalama kampanyalarının, kara propagandaların ve saldırıların hedefindedir. Daha önce yalan, iftira, montaj videolarla partimizi hedef alan iktidar ve denetimindeki medya aparatları bu seçimde de DEM Parti ve Kürt düşmanlığını temel siyaset haline getirmiştir.

DEM Parti Parti Meclisi üyesi olmadığı halde öyleymiş gibi lanse edilen Ahmet Saymadi’nin bir dernekte yaptığı konuşmaların Yürütme’nin başı ve iktidar medyası tarafından kullanılması saldırıların son halkasıdır. İktidar medyasının “büyük itiraf” olarak lanse ettiği bu sözler itiraf değil olsa olsa iftiradır.

''Tamamen kendi hayal dünyasının ürünü''

Parti kurullarımızda yer almayan, partimiz adına hiçbir konuşma yetkisi bulunmayan Saymadi’nin açıklamaları tamamen kendi hayal dünyasının ürünleridir. Partimizin ‘Kent Uzlaşısı’ çerçevesinde kimlerle görüştüğü ve hangi sonuçları elde ettiği parti sözcülerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından aşama aşama kamuoyuna açıklanmıştır. Kent Uzlaşısı CHP veya başka bir parti ile tariflenemez, ayrıca Kürt coğrafyasında hiçbir parti ile anlaşmamız yoktur. Kişisel egolarına, gündem olma dürtülerine yenik düşerek partimiz hakkında hayal ürünü senaryolar yazanların halkımız ve partimiz nezdinde hiçbir hükmü ve karşılığı yoktur.

Erdoğan’ın “bunlar irade olamıyor” açıklamalarından sonra iktidar medyası tarafından kullanılan bu tür açıklamaların kime ve neye hizmet ettiği ortadadır. Partimiz diğer bütün partilerden farklı olarak siyaseti halklaştırmış, toplumu, seçmenini, üyelerini aday belirleme önseçimlerine ve karar alma süreçlerine katmış yegane partidir.

Genel seçimlerden sonra yaptığımız yüzlerce halk toplantısı, düzenlediğimiz konferanslar ve aldığımız kararlar bunun göstergeleridir. Partimiz siyaseti dar siyaset seçkinlerinin işi ve uğraşı olmaktan çıkarmıştır. Bütün saldırılara, iftiralara, kumpaslara ve ayak oyunlarına rağmen Newroz kutlamalarında ve seçim kampanyasında milyonların partimiz etrafında kenetlenmesini hazmedemeyenler en iyi bildikleri şeyi yaparak, yalan, iftira, karalama kampanyaları ile sonuç almaya çalışmaktadır.

Ahmet Saymadi ne demişti?

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi olan Ahmet Saymadi’nin 17 Mart’ta bir dernekte yaptığı, aday belirleme süreçleri ve ittifaklara dair konuşmasının videosu sosyal medyada yayınlandı. Saymadi videoda şunları söylüyor:

"AK Parti’nin kazanmasını engel olmak için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladık. Diğer arkadaşlar Kars’ta aday çıkarmadı biz de Manisa’da aday çıkarmadık. Onlar Iğdır’da aday çıkarmadı biz başka bir yerde çıkarmadık. Mersin’de çeşitli ittifaklarımız var hem büyükşehirde hem ilçelerde. İstanbul’da da 22 tane ilçede seçimlere CHP’nin listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız. İlçede aday çıkarmadınız, ilde neden var? Şimdi bunun da başka bir mesele var. Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye.

"Siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara da sorularak karar veriliyor"


Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz. Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor. Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor. Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor." (Kısa Dalga)

Gündem