DEM Parti'den HÜDA PAR açıklaması: Kontra güçlerin avukatlığını yapanların değerlendirmelerini reddediyoruz

DEM Parti'den HÜDA PAR açıklaması: Kontra güçlerin avukatlığını yapanların değerlendirmelerini reddediyoruz
DEM Parti, Tuncer Bakırhan için 'aile dostumuz' ifadesini kullanan HÜDA PAR'lı Serkan Ramanlı'yı yalanladı. DEM Parti'den yapılan açıklamada "Kontra güçlerin avukatlığını yapanların partimiz hakkında yaptığı yorum ve değerlendirmeleri reddediyoruz" denildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, kendisi ile poz veren DEM Parti'nin Batman Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün’ün partisinden ihraç edilmesi üzerine eş başkanlara “Aile dostumuz Tuncer Bakırhan ve Tülay hanımdan bu duruma son vermelerini istiyorum” çağrısında bulundu.

DEM Parti’den yapılan açıklamada, HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı’yı yalanlayarak, “Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan hakkında ileri sürdüğü ‘aile dostumuzdur’ sözleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır, iftiradır” denildi.

Serkan Ramanlı ile fotoğrafı yayımlanan Mehdi Öztüzün adaylıktan alındı. Fotoğraf karesi sonrası başlayan tartışmada HÜDA PAR’lı Serkan Ramanlı, şunlar söylemişti: “DEM Parti Eş başkanı sayın Mehdi Öztüzün’ün önce ön seçimden çıkması, sonra kendisine kayyım atanması, en çok oyu almasına rağmen imza yetkili başkan olarak kabul edilmemesi, siyasi nezaket, siyasi centilmenlik gereği tesadüfi karşılaşmamız adeta Batman’da bir krize dönüştürüldü. Siyasetin alfabesi centilmenliktir. Bunu ıskalayan bir siyasetin topluma vereceği hiçbir şey yoktur” demişti.

"Hiç kimsenin, hele hele suç çevrelerinin haddi değildir"

Ramanlı'nın bu sözlerinin ardından DEM Parti basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “90’lı yıllarda Kürt halkına karşı işlenen ağır suçların failli, bugün de AKP-MHP iktidarının suç ortağı olan çevreler şimdi de yalan ve iftiralarla toplumun kafasını karıştırmaya çalışıyor. Kontra güçlerin avukatlığını yapanların partimiz hakkında yaptığı yorum ve değerlendirmeleri reddediyoruz. Halkımızın büyük emekler ve ödediği bedellerle var olmuş partimize rota çizmek, akıl vermek hiç kimsenin, hele hele suç çevrelerinin haddi değildir. Partimizin ilkeleri çerçevesinde kendi kurullarında verdiği kararlar, partimizi ve partimize gönül vermiş milyonları ilgilendirir.”

"Şirin gözükme çabaları nafiledir"

Açıklamada, HÜDA PAR’ın dezenformasyon, algı yaratma ve çarpıtma merkezi olarak faaliyet gösteren bir yapı olduğu belirtilerek “Bu yapının bir temsilcisinin Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan hakkında ileri sürdüğü ‘aile dostumuzdur’ sözleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır, iftiradır. Bir siyasi proje olarak yeniden sahaya sürülen bu karanlık yapının geçmişi ve bugünü halkımız tarafından çok iyi bilmektedir. Halka karşı işledikleri suçları bugün de siyasi projeleriyle sürdürenlerin şirin gözükme çabaları nafiledir. Bu çevrelerin halen yoldaşlarımızın rehin tutulduğu Kobanî Kumpas Davasının ortaklarından olduklarını da unutmuş değiliz” ifadelerine yer verildi.


Açıklamanın devamında "Kürt halkının ‘makul’ ve ‘meşru’ bir ambalajla tekrar aktif hale getirilmeye çalışılan yapıya prim vermeyeceği" belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem