DEM Parti'den 'İstanbul başvurusu yetişmedi' haberine yalanlama

DEM Parti'den 'İstanbul başvurusu yetişmedi' haberine yalanlama
DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş’ın evrakları Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yetiştirilemediği için partinin, İstanbul adayı çıkaramadığı iddia edildi. Partiden söz konusu iddiaya yalanlama geldi. Sezai Temelli ise "Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor" dedi.

DEM Parti'nin evrakları yetiştiremediği için İstanbul’da Meral Danış Beştaş’ı aday gösteremediği iddia edildi.

Saat 17.00’a kadar YSK’ya başvuru yapması gereken partinin E-5 otoyolundaki trafik kazası sebebiyle evrakları yetiştiremediği ileri sürüldü.

İddiaya göre Meral Danış Beştaş’ın adaylığını Esenyurt ilçe seçim kuruluna yapmak isteyen DEM Parti, evrakları 17.01’de sisteme girdiği için başvuru kabul edilmedi.

Ancak söz konusu iddiayı DEM Parti kaynakları yalanladı.

İddialara ilişkin DEM Parti'nin resmi X hesabından yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

Konuya ilişkin Halk TV'ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Temelli: İstanbul’da itirazımız devam ediyor

Temelli, Habertürk'ten Mahir Kılıç'a yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

"Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.”

YSK kararı gereği başvuruların 17.00’ye kadar yapılması gerekiyor, bir dakika bile olsa başvuru geçersiz oluyor. (Kısa Dalga)

Gündem