DEM Parti'den kapatma tehditlerine cevap: Bize parmak sallamasınlar

DEM Parti'den kapatma tehditlerine cevap: Bize parmak sallamasınlar
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ""Bize parmak sallamasınlar. Kapatma, şantaj, tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Kayyımcı zihniyet kaybetti. Halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları, belediye başkanı seçilen yöneticilerle partinin genel merkezinde bir araya geldi.

Yeni dönem planlaması için yapılan toplantıdan önce partinin eş başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan basın toplantısı düzenledi.

Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da devreye girmesiyle büyüyen "DEM Parti'nin kapatılması" tartışmalarına değerlendirdi.

"Ne zaman boyun eğdik ki şimdi eğeceğiz"

Bakırhan, Gazete Duvar'ın aktardığına göre şunları dedi:

"Bize parmak sallamasınlar. Kapatma, şantaj, tehdit siyasetinin artık son kullanma tarihi dolmuştur. Biz ne zaman tehdit ve şantajlara boyun eğdik ki şimdi halkımız güçlü bir irade ortaya koymuşken, Van direnişi ortada dururken bu tehdit ve şantajlara boyun eğeceğiz. Biz kararlıyız, bu ülkede barışı, demokrasiyi getireceğiz.

"Kayyımcı zihniyet kaybetti. Halklarımız kazandı. Kayyımlar sandığa gömüldü. DEM Parti’nin 31 Mart’taki başarısıyla AKP-MHP iktidarına 22 yıldır ilk defa büyük bir yenilgi tattırıldı.

Türkiye’yi yöneten parti açık ara farkla ikinci parti oldu. İktidar ve muhalefeti 31 Mart’ta bu iradeyi doğru okumaya davet ediyoruz. 31 Mart iradesi değişim iradesidir. Tekçi anlayışın aslında sandıkta yenildiği bir seçimdir." (Kısa Dalga)

Gündem