DEM Parti'den Leyla Zana açıklaması: Ön seçim ve kent uzlaşısı modelinde teklif mümkün değil

DEM Parti'den Leyla Zana açıklaması: Ön seçim ve kent uzlaşısı modelinde teklif mümkün değil
Leyla Zana’ya teklif götürdüğü iddialarına ilişkin açıklama yapan DEM Parti yetkilileri, iddiaları yalanladı ve "Ön seçim ve kent uzlaşısı modelinde teklif mümkün değil" açıklaması yaptı.

Türkiye'nin batı illerinde ilk etapta 27 ilçede aday göstereceğini duyuran DEM Parti, Leyla Zana'ya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi için teklif götürdüğü iddia edilmişti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre DEM Partili yetkililer, bölgede gösterilecek adayların ön seçim ve Kent Uzlaşısı modeli esaslarına göre hareket edilerek belirleneceğini belirtti. Kararlaştırılan seçim modeli dışında hareket edilmeyeceğinin altını çizen yetkililer, bundan dolayı herhangi bir isme teklif götürülmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

'Bu karardan vazgeçilmez'

Parti yetkililerin ayrıca, aday adaylarının partilerinin İl Seçim Komisyonlarına yapacakları başvurular ile ancak ön seçime girebileceklerinin altını çizdi. Parti merkezinin hiçbir şekilde bu başvurulara müdahale etmeyeceğini ve ön seçimde çıkacak sonuca göre hareket edileceğini, gelinen aşamada bu karardan vazgeçilmeyeceğini paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem