DEM Partili Beştaş’tan AKP’li Mehmet Ali Çelebi’ye: Demirtaş’ın tırnağı olamazsın, kurban ol Demirtaş’a

DEM Partili Beştaş’tan AKP’li Mehmet Ali Çelebi’ye: Demirtaş’ın tırnağı olamazsın, kurban ol Demirtaş’a
Meclis kürsüsünde “Selahattin Demirtaş'a selam çakmıyoruz” diyen AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye DEM Partili Meral Danış Beştaş, "Topaçlarla, döneklerle işimiz yok. Selahattin Demirtaş'ın tırnağı olamazsın. Selahattin Demirtaş'a kurban ol! Demirtaş kim sen kim ya" yanıtını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor.

Görüşmelerde söz alan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "Biz Demirtaş'a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz. 2015'ten bu yana yaptığımız operasyonlarla 39 bin teröristi çukurlara gömüp şehitlerimizin intikamını alıyoruz" sözlerini sarf etti. Bunun üzerine söz alan DEM Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise "Selahattin Demirtaş'a kurban ol! Demirtaş kim sen kim ya!" yanıtını verdi.

'Demirtaş kim sen kim?'

Danış Beştaş şöyle konuştu:

"Çelebi döneklik yeteneğini gerçekten çok geliştirmiş, zirveye taşımış. Topaç gibi oradan oraya gidiyor ve gittiği yerde önüne konulan yemeği de yiyor. Ne söyleniyorsa onu söylüyor. Bunu da bütün Türkiye biliyor. Bizim topaçlarla döneklerle işimiz yok. Demirtaş'ın tırnağı olamaz. Selahattin Demirtaş'a kurban olsun Demirtaş kim sen kim ya! Sen nasıl Demirtaş'ı ağzına alırsın. Kurban ol ona."

Mehmet Ali Çelebi hakkında

Milletvekili seçildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrıldıktan sonra geçtiği Memleket Partisi’nden de istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 2022 yılının Ekim adında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partisine davet ettiğini ve yoluna 'Cumhur İttifakı çatısı altında, AK Parti’de devam edeceğini' duyuran Çelebi, açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez” ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem