DEM Partili Doğan'dan, 'Hukuki konu' diyen Ömer Çelik'e yanıt: İktidarınızın marifetiyle olan bir konu

DEM Partili Doğan'dan, 'Hukuki konu' diyen Ömer Çelik'e yanıt: İktidarınızın marifetiyle olan bir konu
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Abdullah Zeydan'ın mazbatasının elinden alınmasına ilişkin "hukuki bir konudur" açıklaması yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e, "İl seçim kurulunun takdiriyle değil, iktidarınızın marifetiyle olan bir konu" yanıtını verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan ancak memnu haklarının alınması ile kazandığı başkanlığı elinden alınan Abdullah Zeydan kararına ilişkin "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde olan bir konu. Memnu haklarının iadesinde şartların yerine gelmemesi hakkında bir konu. Hukuki bir konudur" açıklaması yaptı.

AKP Sözcüsü Çelik'in bu açıklamasına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan cevap geldi.

Doğan, sosyal medya hesabından, "Bu konu iddia ettiğiniz gibi, il seçim kurulunun takdiriyle değil, iktidarınızın marifetiyle olan bir konu. Bizzat Adalet Bakanlığı aracılığıyla Van halkının iradesine karşı kumpas kurularak, siyasi bir darbe yapılıyor. Bu hukuksuzluğa, hak gaspına biat etmeyeceğiz, mücadele tarihimiz bunun göstergesi" yanıtı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem