DEM Parti'nin kendilerini destekleyeceğini iddia eden AKP'li aday: Sözlerim çarpıtıldı

DEM Parti'nin kendilerini destekleyeceğini iddia eden AKP'li aday: Sözlerim çarpıtıldı
Ankara'da AKP Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, KON TV'deki yayın öncesi sunucunun kendisine “DEM Parti’yi soralım mı” demesi üzerine “Biz görüştük Bala’dakilerle, bize verecekler” dedi. Buran, gündem olan bu sözlerinin ardından "Sözlerim çarpıtıldı" diye açıklama yaptı.

Seçim döneminde ittifak iddiaları üzerinden hedef gösterilen ve ayrımcı ifadelere maruz bırakılan DEM Parti'nin adı yine "ittifak" iddiası ile gündeme geldi.

AKP Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’ın, KON TV canlı yayını öncesi kendisine “DEM Parti’yi soralım mı” diyen sunucuya, “Onlar sandığa gitmiyorlar. Serbest bıraktılar biz görüştük Bala’dakilerle, bize verecekler” dediği anlara ait video gündem oldu.

Buran sözleri gündem olunca yeni bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Buran’ın açıklaması şöyle:

”Bugün televizyon programı öncesinde gerçekleştirdiğimiz bir görüşme sırasında ortaya çıkan ifadelerimi, sosyal medyada tamamen yanlış şekilde çarpıtılmıştır. Yayın öncesi, Bala’da DEM Parti’ye oy veren vatandaşlarımızla yapılan bir görüşme hakkında bilgi verdim. Onlar da mahallelerimize yaptığımız hizmetlerimizden dolayı size oy vereceğiz diyorlar. hiç bir şekilde DEM Parti ile görüşmemiz olmamıştır. Doğru bilgilendirme ve yanlış anlamaların düzletilmesi adına bu duyuruyu yapma gereği duydum.”

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti olarak Ankara’da 27 ilçenin 24’ünde eş genel başkan adayları gösterdiklerini ancak Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala’da eş başkan adayı göstermediklerini açıklamıştı. DEM Parti’nin bu ilçelerde aday göstermemesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteklendiği iddia edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem