DEM Parti'nin 'Özgürlük Yürüyüşçüleri', Ceylan Önkol’u mezarı başında andı

DEM Parti'nin 'Özgürlük Yürüyüşçüleri', Ceylan Önkol’u mezarı başında andı
DEM Parti'nin, tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için 9 gün önce başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 9'uncu gününde Ceylan Önkol’u mezarı ziyaret edildi.

'Özgürlük yürüyüşü'nde olan DEM Partililer 9’uncu gününde, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Hambaz mezrasında 28 Eylül 2009’da hayvanlarını otlatırken havan mermisi ile katledilen Ceylan Önkol’u mezarı başında andı.

"Demokratik taleplere karşı kirli bir savaş yürütüldü"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre anmaya Önkol’un annesi Saliha Önkol ile köy halkı katıldı. Mezar başında okunan duaların ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, “Kürdistan'da güvenlikçi politikalar nedeniyle 1990'lı yıllardan bu yana birçok insan vahşice katledildi. Demokratik taleplere karşı kirli bir savaş yürütüldü. Birçok ailemiz metropollere göç etti. Savaştan en çok olumsuz etkilenenler ise kadınlar ve çocuklar oldu. Kürdistan’da çocuklar asimilasyon politikalarına maruz bırakıldı, bombalar ile katledildi” ifadelerini kullandı.

"Bunu yaparsak çocuklar kendi topraklarında özgür yaşar"

Zırhlı araç ve asker, polis kurşunları ile katledilen çocukları anan Parlak sözlerini şöyle sürdürdü: “Katliamlar kabul edilemez. Çocuklarımız kendi topraklarında özgür yaşayamıyor. Bizim de bugün yaptığımız yürüyüşün amacı çocuklarımızın kendi topraklarında özgür yaşaması içindir. Çocuklarımızın kendi ana dilinde eğitim görmesini talep ediyoruz. Bu demokratik taleplerimize karşı güvenlikçi politikalar devam ediyor. Tecrit gün be gün derinleştiriliyor. Sayın Öcalan şahsında toplumun tamamı tecrit altında. Yürüyüşteki bir diğer amacımız bu tecridi teşhir edip, kırarak Sayın Öcalan’ı fiziki özgürlüğünü sağlamak. Bunu yaparsak çocuklar kendi topraklarında özgür yaşar.” (Kısa Dalga)

Gündem