Demirören Grubu'ndan Cumhuriyet gazetesine dava ve "kaynağını açıkla" çağrısı

Demirören Grubu'ndan Cumhuriyet gazetesine  dava ve "kaynağını açıkla" çağrısı
Demirören Grubu, Cumhuriyet Gazetesi'nde 28 Ekim'de yayımlanan "En şanslı golfçü... Ziraat Bankası, kredi karşılığı aldığı araziyi yine Demirören'e kiraladı" başlıklı haber nedeniyle  3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı

Demirören Grubu'nun açıklamasında  Cumhuriyet Gazetesi'nde 28 Ekim'de yayımlanan Hazal ocak imzalı "En şanslı golfçü... Ziraat Bankası, kredi karşılığı aldığı araziyi yine Demirören'e kiraladı" başlıklı haberden "sözde haber" diye söz edildi. Açıklamada, Dedikodular üzerinden kaleme alınan ve manipülasyon amaçlı olduğu belli olan sözde haber Cumhuriyet Gazetesi'nde Hazal Ocak imzasıyla yer almıştır. Teyit alınmadan kaleme alınan sözde haber, kamuoyunu Demirören Şirketler Grubu aleyhinde yönlendirmek ve ticari itibarını yıpratmak amacı taşımaktadır. Habercilik etiğinden uzak, teyit edilmeden yazılmış sözde haber Cumhuriyet Gazetesi’nin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" denildi. 
Açıklama özetle şöyle:

"Sözde haberde, bünyesinde binlerce kişiyi istihdam eden Demirören Şirketler Grubu'nun  kredi ilişkileri "Skandal" nitelemesiyle verilmiştir. Temelleri 70 yıl önce atılan, Cumhuriyet tarihinin köklü firmalarından olan Demirören Şirketler Grubu'nun  tıpkı her firma gibi kredi ilişkilerinin bulunması olağandır. Söz konusu kredi ilişkileri sorunsuz bir şekilde sürdürülmüş ve sürdürülmektedir. “Skandal” nitelemesiyle kredi ilişkilerinde sanki Demirören Grubu'na bir ayrıcalık tanınmış gibi gerçek dışı bir algı yaratılmak istenmektedir."

Açıklamada., "Cumhuriyet Gazetesi manipülasyonun kaynağını açıklamalıdır" çağrısı da yapıldı "Olumsuz bir algı oluşturma çabası olduğu görülen sözde haberin bir karalama kampanyasının parçası olduğu tüm kamuoyunun malumudur. Sözde haberle açıkça bir itibar suikastı yapılmak istenmiştir. Demirören Şirketer Grubu  tamamen yerli ve milli sermaye ile yurtiçinde ve yurtdışında yasalara sıkı sıkıya bağlı olarak iktisadi faaliyetlerini sürdürmektedir. Tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi medya alanındaki faaliyetlerinde de milli davranmaktadır. Bu nedenle aleyhinde yapılan tüm karalama kampanyalarına ve aleyhteki algı yönetim çalışmalarına karşı bugüne dek gösterdiği ilkeli duruşu bundan sonra da aynı şekilde sürdürecektir" ifadesine yer verildi.

Gündem