Demirören Grubu'ndan Reuters'ın haberine suç duyurusu

Demirören Grubu'ndan Reuters'ın haberine suç duyurusu
Demirören Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, ticari faaliyetleri ile ilgili iftiralarla dolu algı çalışması yapan Reuters Haber Ajansı basın meslek ilkelerine uymaya davet edildi ve iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Demirören Şirketler Grubu, Reuters'ın "Demirören Grubu’nun medya satın alması ile enerji ve şans oyunları için kullandığı kredilere ilişkin bankalarla yürüttüğü yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktı" yönündeki haberleriye ilgili suç duyurusunda bulundu. Demirören grubuna bağlı basın kuruluşlarında yer alan haberde  Demirören Şirketler Grubu'nun dafinans kuruluşları ile kredi ilişkileri içinde olmasının son derece normal olduğu vurgulanarak, bu süre boyunca söz konusu kredi ilişkilerinin sorunsuz bir şekilde sürdüğü ve sürdürüldüğü bildirildi. Reuters haberinin meçhul kaynaklara dayandırıldığı belirtilerek, haberler ve kaynakları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu vurgulandı.
Grubun açıklamasında Reuters'a "Basın Etik ilkeleri uyarınca 'Konuya aşina kaynaklar' olarak belirttiğiniz kaynaklarınızın açıkça tarafımızla paylaşılmasını talep ediyoruz" denildi.

Gündem