Demirtaş’ın avukatlarından Gelecek Partisi'ne yanıt

Demirtaş’ın avukatlarından Gelecek Partisi'ne yanıt
Demirtaş'ın avukatları: "Gerek müvekkilimiz Sayın Demirtaş, gerekse biz avukatları olarak kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğimiz iddiasını kabul etmiyoruz..."

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş hakkında şikayetinden vazgeçtiğini açıklamıştı. Ancak geçen hafta duruşmada mahkeme heyeti, Davutoğlu’nun şikayetinin devam ettiğini açıkladı.

Gelecek Partisi konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Açıklamada davanın resen açıldığı, Davutoğlu'nun şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçtiği belirtilmişti.

Demirtaş'ın avukatlarından yeni açıklama geldi. Avukatlar açıklamasında, Gelecek Partisi'ne "Tüm şahsi davalar geri çekilmiş ise Sayın Demirtaş'ın yargılandığı ve Sayın Davutoğlu'nun da mağdur ve/veya şikâyetçi/katılan olduğu davalar neden hâlâ Sayın Davutoğlu vekili tarafından takip edilmekte, mazeret dilekçeleri gönderilmekte ve bazı mazeret dilekçelerinde şikâyetin devam ettiği belirtilerek müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın cezalandırılması talep edilmektedir?" sorularını yöneltti. Açıklamada, "Gerek müvekkilimiz Sayın Demirtaş, gerekse biz avukatları olarak kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğimiz iddiasını kabul etmiyoruz" denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın, dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na hakaret (Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret) iddiasıyla yargılandığı Küçükçekmece 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 23.9.2022 Cuma günü yapılan duruşma sonrası, Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri tarafından yapılan ve biz avukatlara da yakışıksız ithamlarda bulunan duyurunun içeriğinin gerçeği yansıtmadığını, bundan dolayı, Sayın Selahattin Demirtaş'ın avukatları olarak bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olduğunu belirtmek isteriz." ifadesi kullanıldı.

Gündem