Demirtaş'ın kitabını tanıtan Halk TV'ye RTÜK'ten ceza

Demirtaş'ın kitabını tanıtan Halk TV'ye RTÜK'ten ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabının tanıtıldığı Halk TV dahil birçok kanala ceza verdi.

Halk TV programcısı Serhan Asker, Kasım 2016'dan beri Edirne cezaevinde tutuklu Demirtaş'ın son öykü kitabı dad'dan bahsetmişti.

Demirtaş'a teşekkürlerini ileten Asker, 'tüm siyasi tutukluların özgür bırakılması çağrısında' bulunmuştu.

RTÜK'ten çok sayıda kanala ceza

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabındaki paylaşımında, RTÜK'ün Halk TV, TELE1, FOX TV ve Show TV'ye ceza verdiğini açıkladı.

Taşçı, Halk TV'ye cezanın 'suçlu övmek'ten verildiğini kaydetti.

Taşçı'nın paylaşımları şöyle:

- RTÜK, Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı Dad’ın tanıtıldığı Halk TV’ye suçluyu övmekten yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. 'Bazı kitaplar vardır ki bombadan daha tesirli' olmaya devam ediyor! Kitaptan korkanlar ülkesi. Terör örgütüne üyelik n'oldu? Ebubekir Şahin!

* RTÜK, sorumluların deprem sonrası istifa etmemesini eleştiren, Ali Sunal’ın sunucusu olduğu Güldür Güldür’e ceza veremeyince programın yayıncısı Show TV’ye bir dizideki kadına şiddetten yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verdi. Oysa TRT’de kadına şiddetin âlâsı var...

Bir de deprem cezası...

* Halk TV’ye 'Kayda Geçsin' programında Turhan Çömez’in İskenderun’da jeneratör çalışmadığı için solunum cihazına bağlı insanların öldüğünü açıklamasının tarafsızlık ilkesine aykırı yayın olduğu gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi. Gerçeği söylemenin suç sayıldığı ülke!

* Orta Sayfa programında dere yatağındaki yapılaşmanın ve yurtdışından aldığı ödeneklere karşın ıslah çalışması yapmayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin eleştirilmesini 'küçük düşürme' sayan RTÜK; FOX TV’ye yüzde 3 para cezasını uygun gördü! İktidar belediyesi eleştirilemeyecek...

* TELE1’e de Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın 18 Dakika programındaki 'AKP’nin faşizan bir parti olduğu' ifadesi ve kadın yürüyüşü yasağının eleştirilmesi nedeniyle yüzde 3 para cezası verildi. Kararların tamamına karşı oy kullandım.

'Hizaya getirmeyi amaçlıyorlar'

* RTÜK bugünkü toplantında seçim öncesi eleştirel yayın yapan yayıncıları hizaya getirmeyi hedeflediğini aldığı bu kararlarla çok net gösterdi. Ama meydanı boş bırakmayacağız. Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı mücadelesini ödünsüz sürdüreceğim..." (Kısa Dalga)

Gündem