Demirtaş’ın Kürtçe mesajına ‘Random gülücük’ diyen şarkıcıya tepki yağdı: Tweetini sildi

Demirtaş’ın Kürtçe mesajına ‘Random gülücük’ diyen şarkıcıya tepki yağdı: Tweetini sildi
HDP’nin tutuklu bulunan eski genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e açık mektubundaki Kürtçe cümle için “random gülücük” diyen müzisyen Ufuk Beydemir, tepkilerin ardından tweetini sildi.

Şarkıcı Ufuk Beydemir, tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik açık mektubunda yazdığı Kürtçe cümle için “random gülücük” ifadesini kullandı.

Demirtaş, dün yayınladığı açık mektubun sonunda “Peyva dawî, birêz Akşener bila tu zanibe ku em Kurd in. Em gelê Kurd xwedî nasname, ziman, çand, hûner û dîrok in. Em di doza xwe de jî mafdarin. Bila qet neyê ji bîr kirin! (Ez cümle, Sayın Akşener bilmelisiniz ki biz Kürt’üz. Kürt halkı olarak kimlik, dil, kültür, sanat ve tarihimiz var. Biz davamızda haklıyız. Bu kesinlikle unutulmamalı) demişti.

Beydemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kürtçe cümle için şu ifadeleri kullandı:

"Dört sayfalık kötü mizah ardından bir paragraf boyunca random gülücük atmış. Şaka bir yana şimdiden belirteyim; kendisinin ırkıyla ilgili hiç sorunum yok, milyonlarca insanın derdi belli. Bu konuyu şeffaflaştırmadan 'barış, birleşme, demokrasi' kaleminde ironik duruyor."

demirtas-in-kurtce-mesajina-random-gulucuk-diyen-muzisyen-topa-tutuldu-1135666-1.jpg

Sosyal medyada birçok kullanıcı Beydemir'e tepki gösterdi. Beydemir, gelen tepkilerin ardından tweetini sildi.

Rastgele harflerin yan yana yazılmasıyla oluşturulan ve bir anlam ifade etmeyen “afffllssaila” gibi mesajlara sosyal medyada “random gülme” deniyor. (Kısa Dalga)

Gündem