Demirtaş'ın 'Öcalan' sözlerine açıklama

Demirtaş'ın 'Öcalan' sözlerine açıklama
Demirtaş'ın basın danışmanı Zınar Karavil sosyal medyada yaptığı açıklamada Demirtaş'ın, "Çözüm için yetkili Öcalan" şeklindeki sözlerinin de yer aldığı savunmasının, "acele ile haberleştirilirken bağlamından koparıldığını" duyurdu.

Edirne Cezaevi'nde olan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kobene davasında 'Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir' açıklamasıyla ilgili tartışma sürüyor.

KARAVİL: BAĞLAMINDAN KOPARILDI

Demirtaş'ın Kobene davasının duruşmasındaki savunmasında söylediği belirtilen "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir" sözlerle ilgili Demirtaş'ın basın danışmanı Zınar Karavil, Twitter hesabından açıklama yaptı. Karavil açıklamasında şunları söyledi:

ekran-resmi-2022-09-07-11-44-07.png

"Demirtaş duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti. Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

BİLGEN: SİYASET BAŞKASI ADINA KONUŞMAK DEĞİL

HDP'den ayrılarak SES Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen ise şöyle dedi: "Kürt siyasetinin en büyük çıkmazı herkesin Öcalan adına, Öcalan için, Öcalan'a rağmen rol belirleme ısrarıdır. Oysa "silah bırakma" mı diyecek başka bir şey mi söyleyecek, kararını kendi verebilir. Siyaset başkası adına konuşmak değil kendi işini doğru yapmakla olur.
Kürt sorununun çözümünü mü istiyoruz, onu yönetmek mi istiyoruz ? İlki herkesin bu konuda özgürce sözünü söylemesini gerektirir, ikincisi ise "küçük olsun benim olsun" siyasetine götürür.Bu yol ayrımı Kürtlerin, Türklerin, Suriye'nin, Türkiye'nin kaderini belirleyecek."

Gündem