Demirtaş'tan Bozdağ'a 'fotoğraflı' yanıt: Sesimizi kısmanın yollarını arıyormuş, ama önce bizi bulmaları gerekiyor

Demirtaş'tan Bozdağ'a 'fotoğraflı' yanıt: Sesimizi kısmanın yollarını arıyormuş, ama önce bizi bulmaları gerekiyor
Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı etiketleyerek "Kendinizi yerimize koyup cezaevleriyle ilgili düzenlemeleri öyle yapın; yerimizde olmanıza fazla kalmadı" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerle toplantısında tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaklaşan seçimlerle ilgili attığı tweetlerle ilgili konuşmuş, "Bu konuyu şu anda çalışıyoruz" demişti.

"Yüreklerine, gönüllerine bak Bekir Bozdağ"

Demirtaş, sosyal medya hesabından Bakan Bozdağ'a cevap verdi.

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Adalet Bakanlığı sesimizi kısmanın yollarını arıyormuş
Ama bunun için önce bizi bulmaları gerekmiyor mu ?

Şu fotoğraflara iyi bak; Gültan, Figen, Sebahat, Bekir, İdris, Leyla, Selçuk, ben ve binlercemiz ordayız.

Bulamadın mı ? Yüreklerine, gönüllerine bak Bekir Bozdağ.


Ayrıca kendinizi bizim yerimize koyup cezaevleriyle ilgili düzenlemeleri öyle yapın. Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı nihayetinde.

O nedenle akıllıca davranın ve yeni tecritler uygulamak yerine tüm tecritleri kaldırın."

Adalet Bakanı Bozdağ ne demişti?

Demirtaş'ın sosyal medya kullanımına yasak mı gelecek sorusunu akla getiren Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

“Sosyal medya konusu maalesef hükümlülerin böyle bir şeyi yok. Hükümlerin bu avukat görüşü şeyi var. Avukat görüşünde, avukatların onlardan aldıklarını ya da ailelerinin onlardan aldıklarını sosyal medyaya yansıtmaları var. Yoksa hükümlüler kullanmıyor. Yani sosyal medya kullanmıyorlar ve orada herhangi bir doğrudan kendileri bir yayın yapamıyorlar. Ama onların adına olan hesaplarda avukatlarıyla, aileleriyle görüşme hakkı olanlarla görüştüklerinde onlara söyledikleri, dışarıda onlar tarafından yayınlanıyor. Biz bunu önemsiyoruz ve bu konuyu şu anda çalışıyoruz. Yani dünyaya da bakıyoruz, ne yapabiliriz? Çünkü bir yandan hükümlü, öte yandan da sosyal medya ve diğer medya mecralarıyla farklı farklı işler yapıyor. Dünya buna nasıl bakıyor? Çünkü sosyal medya yeni. Başka ülkeler ne yapıyor? Biz de bunu çalışıyoruz. Yani burada bir değerlendirme ihtiyacı olduğunun farkındayız. Arkadaşlarımız hazırlıklarını bitirince dünyaya bakıp ona göre bir karar vereceğiz inşallah.” (Kısa Dalga)

Gündem