Demirtaş'tan DEM Parti mesajı: Beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder

Demirtaş'tan DEM Parti mesajı: Beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder
Aktif siyaseti bırakan Selahattin Demirtaş'ın yaklaşık 7 ay sonra ilk siyasi mesajı DEM Parti'ye dair oldu. Demirtaş'ın “DEM Parti’nin beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder” dediği öğrenildi.

Hakkında açılan davalar nedeniyle Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 31 Mayıs’ta aktif siyaseti bıraktığını açıklayan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yerel seçimler için, “DEM Parti’nin beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder” dediği kaydedildi.

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın edindiği bilgilere göre, Demirtaş, yaklaşan yerel seçimler hakkında değerlendirmede bulundu.

Demirtaş, yerel seçimlerde bütün tarafların niyetini, yaklaşımını görmeden bir karar vermemek gerektiğini vurgularken, “DEM Parti’ye ve bize nasıl yaklaşıldığını görmek istiyoruz” dediğini aktarıldı.

“Seçimde cezaevinde olursak tarafımız belli”

Seçimlerde cezaevinde olmaları halinde tutumlarının belli olacağını söyleyen Demirtaş, partisinin tavrının da buna göre şekilleneceğini öngörüyor. Demirtaş’ın, “DEM Parti’nin beklenti ve taleplerini dikkate almayan kaybeder” dediği ifade edildi.

Demirtaş'ın partisiyle müşterek hareket edeceği aktarılırken, DEM Parti’nin yerel seçimler için kararını netleştirmeden önce cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm partililerin görüşünü alacağı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem