Demirtaş’tan seçim uyarısı: Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın

Demirtaş’tan seçim uyarısı: Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın
6 yıldır tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz yorulmadık. Demiri çürütebildiniz, betonu çürütebildiniz, bizi çürütemediniz” dedi.

Aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 20. Blok duruşmasının 8. oturumu Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda yapılıyor.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden SEGBİS ile katılan Demirtaş, geçmiş seçimlerde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekerek, “Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın” dedi.

Demirtaş, şunları söyledi:

“2015 seçimlerinde oyumuz çalınamadı. Dünyanın bütün kıtalarında server kiraladık ve her tutanak genel merkezimizde ve kiraladığımız serverlara aktı. 2017 referandumunda HDP ve CHP’nin bilgisayar sistemi içeriden çökertildi. Herkes, hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın.

“Muhalefeti ezmeye çalışan tüm savcı ve hâkimlere manevi koruma zırhı hazırlanıyor. Aleni, MHP-AKP militanı. Seçime giderken hukuku uygulama gibi bir gaflete düşmenizi beklemiyoruz. Siz, bize siyasi saiklerle yaklaşıyorsunuz biz de savunmalarımız siyasi kapsamda yapıyoruz.”

“Demiri, betonu çürütebilirsiniz, bizi çürütemediniz”

“Biz yorulmadık. Demiri çürütebildiniz, betonu çürütebildiniz, bizi çürütemediniz” diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

“Dosyanın tek delili Erdoğan’ın bizi suçlayan beyanlarıdır. Erdoğan, elindeki medya ordusunu faaliyete soktu. Bizim bir çağrı yaparak kendi tabanımızdaki insanları katlettiğimiz olgusunu kendi tabanına oturttu. Siz bu siyasi amacın altını doldurmaya çalışıyorsunuz.” (Kısa Dalga)

Gündem