DP: Cuma akşamı tüm Türkiye'yi boş tencerelerle pencerelere bekliyoruz

DP: Cuma akşamı tüm Türkiye'yi boş tencerelerle pencerelere bekliyoruz
Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Delikanlı, herkesi cuma günü saat 21.00'da boş tencerelerle pencerelere davet etti.

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanlığı, enflasyon rakamlarını protesto etmek için bugün TÜİK önünde boş tencereyle eylem yaptı.

DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, burada yaptığı açıklamada, “Devlet eskiden bir açıklama yapınca bizler hepimiz inanıyorduk. Fakat arkamızda gördüğünüz kurum, özellikle son yıllarda manipülasyonlarıyla beraber devlete olan güvenimizi, inancımızı sarstı. Artık ne derlerse desinler, bu arkadaşların sayesinde devletin söylediği hiçbir şeye inanmaz, inanamaz hale geldik. TÜİK, oldu ‘Türkiye illüzyon kurumu’. TÜİK, oldu ‘Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen illüzyon kurumu’” dedi.

"Memura, işçiye, emekliye hakkını verin"

Cumhurbaşkanı’na seslenen Delikanlı, "Madem bu kadar samimisiniz, emekliye de işçiye de memura da aynı zam oranını verin, hatta yüzde 100 verin ki kaybettiklerinizi telafi edin. Fakat bu yalancı kurum milletin cebine elini attı ve verileri düşürerek bu Pinokyo kurum, her türlü zam oranını aşağı çekmek için yalancı verilere hazırlık yaparak, verileri düşürecek emeklinin, işçinin, memurun düşük zam almasını sağlayacak. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’nı tekrar uyarıyorum. Memura da işçiye de emekliye de hakkını verin" diye konuştu.

"Boş tencere iktidar götürür"

"Buradan, daha önce rahmetli Süleyman Demirel’in defalarca söylediği o tespiti yeniden hatırlatmak istiyorum. Boş tencere, iktidar götürür. Bizler, boş tencerelerimizle sandıkta bu iktidarı hep beraber yolcu edeceğiz ve o sandığa gömeceğiz" diyen Delikanlı, şöyle devam etti:

"Bu cuma günü tüm vatandaşlarımızı, boş tencereleriyle pencerelere davet ediyorum. Cuma akşam saat 21:00’de tüm Türkiye’yi, tüm Ankara’yı, tüm Millet İttifakı gönüldaşlarını, Millet İttifakı’ndan umut bekleyenleri, pencerelere boş tencerelerle bekliyorum. AKP’ye ayrılan sürenin sonuna geldik. Boş tencerelerimizle kendilerini hep beraber sandığa gömeceğiz.” (ANKA)

Gündem