Demokrat Partili Aksoy'dan Şam'da 'ambargo' sorusu: Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?

Demokrat Partili Aksoy'dan Şam'da 'ambargo' sorusu: Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Başkent'te bir alışveriş merkezine giren Aksoy, Ülker markalı ürünlerin üzeri kapatılarak satıldığını duyurdu. Bazı ürünlerin arkasında 'Halep'te üretilmiştir' ibaresine dikkat çeken Aksoy, "Hani Suriye'ye ambargo vardı? Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?" sorularını sordu.

Türkiye'de sığınmacı ve kaçak krizi büyürken, konuyu yakından takip eden DP Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, “iç savaşın devam ettiği” söylenen Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Şam’daki gündelik yaşamdan görüntüleri aktaran Aksoy, Başkent’ten paylaştığı videoda Suriye’de bir alışveriş merkezine girdi.

Markette satılan ürünlerin arkasında Ülker'in ambleminin olduğunu gösteren Aksoy, Suriye'ye uygulanan ambargoyu hatırlatarak, bu ürünlerin Suriye'ye hangi yollardan girdiğini sordu.

“Dondurma markasının Ülker olduğunu gördük”

Demokrat Partili Aksoy, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Şam'da alışveriş merkezine geldik. Çok ilginç bir şey gördük burada. Dondurma alalım dedik ve dondurma markasının Ülker olduğunu gördük.

İşin ilginç tarafı bütün markaların üzerine stikerlar koymuşlar. Ülker markalı ürünlerin arkasında 'Halep'te üretilmiştir' yazıyor? Ülker'in Halep'te fabrikası mı var?

Hatta başka bir şey de var. Tüm Ülker markalarının üzerinde isimleri kazı kazan gibi kapatılmış ve altından Ülker çıkıyor.

Peki şunu sormak lazım: Hani Suriye'ye mal göndermemek için ambargo vardı? Hangi yollarla geliyor bunlar?"

Gündem