Demokratik Alevi Dernekleri: Alevi örgütlenmeleri Madımak davasıyla ilgili özeleştiri vermeli

Demokratik Alevi Dernekleri: Alevi örgütlenmeleri Madımak davasıyla ilgili özeleştiri vermeli
Demokratik Alevi Dernekleri, 3 firari sanık yönünden devam eden Madımak Katliamı davasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesinin ardından "Alevi örgütlenmeleri Madımak davasıyla ilgili özeleştiri vermeli" çağrısında bulundu.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Madımak Katliamı davasının zamanaşımından düşürülmesine karşı Tunceli'de basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Demokratik Alevi Dernekleri Eş Genel Başkanı Musa Kulu, "Cezasızlık politikalarıyla toplumun tüm ötekilerine gözdağı verilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

'Yaralarımız hep kanayacak toplum bu travma ile yaşayacaktır'

Duvar'dan Duygu Kıt'ın haberine göre Demokratik Alevi Dernekleri'nin Sanat Sokağı’nda yaptığı açıklamada Kulu, "Katliamların üzerindeki örtü açılmadan hakikatler açığa çıkmadan, yüzleşme olmadan, sağaltıcı bir barış sağlanmadan yaralarımız hep kanayacak toplum bu travma ile yaşayacaktır' dedi.

'Otuz yıldır devlet halka hesap vermeden davayı zaman aşımına uğratarak kapattı'

"Halkların ve inançlar bahçesi olan coğrafyamız halklar, inançlar mezarlığına dönüştürüldü" diyen Kulu, "Günümüzde devlet bırakın yüzleşmeyi, Madımak Katliamı davasını otuz yıldır devletin tozlu raflarında sürüncemeye bıraktı. Katliamı planlayanları, uygulayanları bağımsız adil bir yargı önünde çıkarmadı ve otuz yıldır devlet halka hesap vermeden davayı zaman aşımına uğratarak kapattı. Sivas Madımak Katliamı sanığının cezaevinden Cumhurbaşkanının affıyla salıverilmesi devletin Alevilere yönelik bakış açısını göstermektedir" şeklinde konuştu.

'Duruşmalar toplumun gündeminden uzak kaderine terkedilmiştir'

Alevi kurumlarının da özeleştiri yapmasını gerektiğini söyleyen Kulu, "Alevi örgütlenmeleri bu dava ile ilgili çuvaldızı kendine batırmalı ve kendisiyle yüzleşmelidir. Madımak Katliamı anmaları yapılırken, rea hak Alevi coğrafyasında yaşanan diğer Alevi katliamları ile yüzleşme konusunda (Koçgiri, Dersim) örgütsel olarak uzak durmuş adeta diğer katliamlar göz ardı edilmiştir. Duruşmalar toplumun gündeminden uzak kaderine terkedilmiştir. Toplumda her yıl 2 Temmuz'da mitingler yapılarak sonuç alınacağı beklentisi yaratılmıştır" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem