Denetimde ortaya çıktı: Kocaeli Şehir Hastanesi'nde 15 işletme ruhsatsız

Denetimde ortaya çıktı: Kocaeli Şehir Hastanesi'nde 15 işletme ruhsatsız
İzmit Belediyesi ekipleri, Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki 15 işletmeye gerçekleştirdiği denetimde işletmelerin ruhsatsız olduğunu ortaya çıkardı.

İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gün Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hizmet veren 15 işletmeye denetim gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen eksiklikler iş yeri sahiplerine bildirilerek, gerekli mevzuat hükümlerine uymaları noktasında uyarılar yapıldı.

15 işletmenin ruhsatı yok

Yapılan denetimlerde aralarında market, kafe ve restoranın bulunduğu 15 işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının bulunmadığı tespit edildi. Denetim esnasında işletmelerin vergi levhaları, fiyat etiketleri, hijyen kurallarına uygunluğu ile faaliyet konularına göre gerekli incelemeler yapıldı.

Uyarı yapıldı

İşletmelerin ruhsat alabilmeleri için konularına göre yönetmelik gereği gerekli evrakların İzmit Belediyesine sunulması konusunda bilgilendirme yapıldı ancak hastaneye ait Yapı Kullanma İzin Belgelerinin olmadığı da tespit edildi. Ekipler tarafından işletmelere iş yeri ruhsatı almaları ve gerekli evrakları tamamlamaları konusunda uyarıda bulunuldu. (Kısa Dalga)

Gündem