'Dengem bozuk' savunması kurtarmadı: 'Üç çocuğa istismar' suçundan 75 yıl ceza

'Dengem bozuk' savunması kurtarmadı: 'Üç çocuğa istismar' suçundan 75 yıl ceza
Ankara'da yanında çalışan 3 çocuğu istismar etmek suçlamasıyla yargılanan 42 yaşındaki erkeğe 75 yıl hapis cezası verildi.

Yenimahalle ilçesinde PVC kapı pencere ustası olarak çalışan R.V. hakkında, yanında çalışan 15 yaşından küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Çocuk İzleme Merkezi'nde uzmanlar gözetiminde ifadesini alınan çocuk, istismarın yaklaşık 3 yıl sürdüğünü anlattı.

Gözaltına alınıp tutuklanan R.V. hakkında, aynı şekilde yanında çalışan iki çocuğu daha cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü belirlendi.

Soruşturma dosyaları birleştirildi. Zanlıya, üç çocuğa yönelik 'nitelikli cinsel istismar' suçundan dava açıldı.

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık, denge bozukluğu ve hafıza geriliği olduğunu ileri sürerek suçlamaları kabul etmedi.

Mağdur avukatları ise istismarın yaklaşık 3 yıl sürdüğünü, sanığın hastalık bahanesiyle suçtan kurtulmaya çalıştığını ileri sürdü.

Avukatlar, adli tıp raporları ve tanık beyanlarının da suçu kanıtladığını belirtti. Sağlık kurulu raporunda da R.V'nin cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.

Mahkeme, toplamda 75 yıl hapis cezası verdi; takdir indirimi yapılmadı. (DHA)

Gündem