Deniz Poyraz davasında müdahaleye “tam gaz” devam: Avukatlara biber gazı sıkıldı

Deniz Poyraz davasında müdahaleye “tam gaz” devam: Avukatlara biber gazı sıkıldı
Güvenlik gerekçesiyle İzmir Bayraklı Adliyesi’nden Şakran Cezaevi’ne nakledilen Deniz Poyraz davasında avukatlara biber gazı ve tazyikli su sıkıldı.

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenleyerek Parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davanın dünkü duruşmasında da Poyraz’ın ailesinin yakınlarının avukatlarına biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Dava, güvenlik gerekçesiyle Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesindeki salona alınmıştı.

Evrensel’in haberine göre; iki gün önceki celsede yetki belgeli avukatların savunma yapamayacağı tartışması yaşanmış, jandarma Deniz Poyraz'ın kardeşi Kamuran Poyraz'a tokat atmış ve polis duruşma salonuna biber gazı sıkmıştı.

Bugünkü duruşmada, vekaletnamesi olan avukatlar ve katılanlar dışında yetki belgeli avukatlar, davayı takip etmeye gelenler ve gazeteciler duruşma salonuna alınmadı. Avukatların görüşmesi devam ederken davayı takip etmek için gelenler cezaevi önünde bekleyişini sürdürdü.

Dava kapalı olmamasına rağmen alınan bu kararı hukuksuz bulduklarını söyleyen avukatlar, karara itiraz etti. Ayrıca mahkeme heyetine verilmek üzere avukatların ve kitle örgütlerinin listesi yapıldı.

JANDARMA AVUKATLARA TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZI SIKTI

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve diğer avukat cezaevi yerleşkesine girmek isterken jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. Jandarma avukatlara TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıktı.

HDP milletvekilleri duruşma salonuna giderek bilgi aldı.

Vekiller, müşteki avukatlar içeride yokken mahkeme heyetinin tanık dinlediğini aktardı.

Ayrıca avukatların reddi hakim talebinde bulunduğu ve talep kabul edilmeden duruşma devam ederse salondan çıkma kararı aldıkları öğrenildi.

Mahkemenin avukatları duruşma salonuna almaması kararını değerlendiren Avukat Serhat Eren, “Çok sayıda avukat arkadaşımızda yetki belgesi var, bu belge vekaletname hükmündedir. Ama mahkeme yetki belgesiyle avukatların duruşmalara katılamayacağına karar verdi. Bu yasa dışı bir karardır" dedi.

Gündem