CHP'li Deniz Yücel'den Erdoğan'a: Size kalsa herkes terörist

CHP'li Deniz Yücel'den Erdoğan'a: Size kalsa herkes terörist
MYK toplantısında konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Erdoğan'ın Grup Toplantısındaki, "Bölücü terör örgütleriyle opera dinlemeyi marifet saydılar.” sözlerine, "Size kalsa herkes terörist, herkes çürük, herkes sürtük!" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP'yi hedef alarak, "Bunların kadın haklarıyla ilgili bir dertleri olsaydı bölücü alçakların katlettiği kadınlarımızın hatıralarına sahip çıkarlardı. Bugüne kadar ne bölücü örgütün dağa zorla kaçırdığı 13-14 yaşındaki kız çocukları için iki kelam ettiler ne de evlatlarına kavuşma mücadelesi veren Diyarbakır annelerine destek oldular. Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı, seçim ittifakı kurmayı maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını ifade ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"Özgür Özel'i şeyhin eteğini öperken göremezsiniz"

CHP Sözcüsü Deniz Yücel de, bugün yapılan MYK toplantısı sonrasındaki basın açıklamasında Erdoğan'ın söz konusu ifadelerine yanıt verdi. Yücel şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, partisinin grup toplantısında dedi ki: ' Bölücü terör örgütleriyle opera dinlemeyi marifet saydılar.' Yav arkadaş bölücü terör örgütleri ne zamandan beri opera yapar oldu? Şunu da söylemeden geçmeyelim… Pervin Çakar’ı en fazla konuk edip ekranlarına çıkaran da TRT’dir. TRT arşivlerini silse de, bu yayınları akıllardan silemeyecektir. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Genel başkanımız Sn. Özgür Özel’i opera sanatçısı bir kadının elini öperken görebilirsiniz ancak; bir şeyhin eteğini öperken göremezsiniz! Size kalsa herkes terörist, herkes çürük, herkes sürtük! Bizi teröristlerle yan yana göremediğiniz için çareyi yanımızdakilere terörist demekte buldunuz! Anlıyoruz ama artık komik duruma düşüyorsunuz! "Bölücü terör örgütleriyle opera dinliyormuşuz!" Hadi oradan!"

"Erdoğan ve Bahçeli'nin Kürtlerle ne sorunu var?"

Öte yandan Kürtlerin AKP döneminde daha fazla ayrımcılığa uğradığını belirten Yücel, "Sayın Erdoğan’ın ve Sayın Bahçeli’nin Kürtlerle ne sorunu var bilmiyoruz. 'Bütün insanlar eşittir ama bazıları daha eşittir.' Bakın bu söz George Orwell'in, Stalin dönemi Sovyetler Birliğindeki eşitsizlikleri çarpıcı bir dil ve öyküyle eleştiren Hayvan Çiftliği isimli ünlü eserinden bir alıntıdır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in “Kürtler Türkiye’de daha az eşittir” sözünün altına imzamızı atıyoruz. Zira bu ülkenin, bu toprakların asli unsurlarından olan Kürt kardeşlerimizin uzun yıllar uğradıkları adaletsizlik ve çifte standartların, AKP döneminde daha da arttığı hepimizin malumudur." ifadelerini kullandı.

Gündem