İddia: Deprem bölgesinde 90 bin 200 seçmenin kaydına ulaşılamadı

İddia: Deprem bölgesinde 90 bin 200 seçmenin kaydına ulaşılamadı
Yöneticiliğini Mehmet Günal Ölçer’in yaptığı, ODTÜ’lü bir grubun oluşturduğu, gönüllülük esasına göre araştırma yapan ekibin verilerine göre 90 bin 200 seçmenin kaydına hiçbir yerde ulaşılamadı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu'na teslim edilen seçmen listelerine göre 90 bin 200 seçmenin kaydına hiçbir yerde ulaşılamadığını yazdı.

Serdaroğlu 25 Kasım 2022 tarihli seçmen listesinde olan ancak 14 Mayıs 2023 tarihinde geçerli olan seçmen listesinde olmayanları isim isim tespit ettiklerini, deprem bölgesindeki 11 il için bu çalışmayı yaptıklarını anlattı.

Türkiye’de başka bir ile ya da yurtdışına yerleşen isimleri de araştırdıktan sonra Kayıp seçmenleri isim isim ortaya koyduklarını anlatan Serdaroğlu 90 bin seçmenin kayıp olduğunu ifade etti.

Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk'e anlatan Serdaroğlu “90 bin seçmen kayıpsa, Türkiye’de 3 yetişkine 1 tane çocuk düşüyor. Bu Türkiye ortalaması. Ama İzmir’e, Batı illerimize geldiğimizde ara ara 4 yetişkine 1 çocuk oluyor. Doğu’ya gittiğiniz zaman nüfusumuzun daha genç olduğunu görürüz. Orada 2,5 yetişkine 1 çocuk düşüyor. 11 ilde depremde kaç çocuk ölmüştür yaklaşımında bulunmak için söylüyorum: 3’e 1 olarak kabul edersek 90 bin tane seçmen öldüyse buna karşılık 30 bin tane çocuk ölmüş olmalı. 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlerin toplamı da 120 bin yapar. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 130 bin olarak açıkladı. Bir gün sonra İçişler Bakanı Ali Yerlikaya, sayının 53 bin 537 kişi olduğunu belirtti. Sonra bunu önceki depremlerde hayatını kaybedenlerin toplam sayısı diye düzeltmeye çalıştı” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem