Deprem bölgesinde ihalesiz alım limiti 5 milyon TL'ye çıkarıldı

Deprem bölgesinde ihalesiz alım limiti 5 milyon TL'ye çıkarıldı
Depremden doğrudan etkilenen 10 ilde kamu idarelerinin ihalesiz alım yapabileceği limit 5 milyon liraya çıkarıldı. İdareler bu yetkiyi 28 Şubat’a kadar kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ildeki kamu idarelerinin, ihaleye çıkmaksızın, doğrudan alım yöntemiyle yapabilecekleri harcama limitini 5 milyon liraya çıkardı. 28 Şubat’a kadar tek seferde veya parça parça bu şekilde alım yapabilecekler.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığına göre; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki kamu idareleri 28 Şubat tarihine kadar 5 milyon liraya kadar, ihaleye çıkmaksızın, doğrudan alım yöntemiyle harcama yapabilecekler. Bu illerdeki kamu idareleri, yine temsil ağırlama faaliyetleri kapsamında yapacakları konaklama, seyahat ve iaşeye ilişkin alımlarını da 5 milyon liraya kadar ihalesiz gerçekleştirebilecek.

Bu miktar şimdiye kadar büyükşehir sınırları içindeki kamu idareleri için 15 bin, diğer yerlerdeki idareler içinse 10 bin liraydı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, doğrudan alım yöntemiyle yapılacak harcamaların kamu idaresinin bütçesine o tür alımlar için konulan bütçenin yüzde 10’unu geçmesi halinde ihaleye tabi olma şartını da kaldırdı. Buna göre deprem bölgesindeki bir kamu idaresi 28 Şubat’a kadar isterse tüm bütçesini, her biri 5 milyon lirayı geçmemek şartıyla, birden çok alım yaparak harcayabilecek. (Kısa Dalga)

Gündem