Deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarını takip eden gazeteciye polis şiddeti: 'Polis arkamdan tekme attı'
Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından depremin yıkıcı etkilerinin yaşandığı illerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Bölgede yaşananları aktarmak için pek çok gazeteci, deprem bölgelerinde bulunuyor.
Malatya Battalgazi'de deprem bölgesindeki gelişmeleri aktarmak üzere görev yapan gazeteci Ferit Demir, dün arama-kurtarma faaliyetleri sırasında polis şiddetine uğradığını anlattı.
"Polis arkamdan bana tekme attı"
Demir, İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında yaşadıklarını anlatırken şunları söyledi:
"Dün bir olay yaşadım. 26 yaşındaki bir kardeşimizin kurtarma anı vardı. Biz de çekiyorduk. Bütün kameralar AFAD TIR'ının üzerine çıkarıldı. Bize izin vermediler. 'Kontenjan doldu' dediler. 'Tamam ben halkın içinde çekerim' dedim. Çektim de.
Üzerinde Ankara TEM yeleği olan bir polis memuru geldi. 'Çekemezsin' dedi, yasak. Dedim ki 'Bak AFAD TIR'ının üzerinde beş altı kamera canlı çekiyor.' Böyle deyince geri gitti. Sonra başka polisler geldi. Kimliğimi istediler. Ben de 'Gazeteciyim' dedim. Geri gittiler tekrar.
Sonra enkazın başındaki kameraman arkadaşımı zorla geri getirdim. Enkazın başında kadın kardeşimizi kurtarmaya çalışan özel hareket polisi bana laf söyledi. 'Niye çekiyorsun sen diye' bağırdı. Sonra ben giderken TEM yeleği giymiş polis arkamdan bana tekme attı. Ben yere düştüm, pantolonum yırtıldı, bacağım kısmen yaralandı." (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.