Deprem bölgesindeki konut satışlarında Kayseri ilk sırada yer aldı

Deprem bölgesindeki konut satışlarında Kayseri ilk sırada yer aldı
Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgelerindeki inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçen ay Türkiye genelinde yapılan konut satışlarının yüzde 8,80'i afet bölgelerinde gerçekleşti. Bu illerin başında Kayseri gelirken bu ili Gaziantep ve Şanlıurfa takip etti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Türkiye genelinde yapılan konut satışlarının yüzde 8,80'i afet bölgelerinde gerçekleşti.

Depremden etkilenen bölgelerde konut satışlarının en çok yapıldığı şehirlerin başında 2 bin 79 ile Kayseri gelirken, sıralamayı Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana takip etti.

Kayseri'nin konumu itibarıyla depremden ciddi ölçüde etkilendiğini, sonrasında da birçok artçı depremin meydana geldiğini söyleyen bir inşaat şirketi Genel Müdürü Vedat Şimşek, Kayseri'deki konut alıcılarının tercihlerinin depremden sonra değiştiğini belirterek, "Kayseri'deki vatandaşlarımız artık deprem riskinin en az olduğu bölgelere taşınıyor. Süreç boyunca yüksek katlı binalara rağbetin azaldığını, bunun yerine ise müstakil evlere talebin yükseldiğini görüyoruz. Elbette bu eğilim Türkiye'nin diğer illerinde de var. Dolayısıyla gelecek dönemde inşa edilecek yapılarda deprem yönetmeliklerine yalnızca Kayseri'de değil, ülkemizin tüm şehirlerinde uyulması gerekiyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğini böyle sağlayabiliriz" dedi. (DHA)

Gündem