Deprem bölgesine mobil banka

Deprem bölgesine mobil banka
Kahramanmaraş'taki depremin ardından vatandaşların bankacılık hizmetlerine ulaşabilmesi için harekete geçildi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde zarar gören 10 kente mobil banka şubeleri gönderildiğini bildirdi.

TBB'nin açıklamasında, depremin meydana geldiği gün acil toplantı yapıldığı, toplantıda depremzedelerin borçlarının 6 ay sonraya ötelenmesi ve ATM'den işlem ücreti alınmaması yönünde tavsiye kararı çıktığı ifade edildi.

TBB'ye bildirilmesi üzerine 352 kamyon/kamyonet/panelvan araç ve 48 adet karavan/konteynerin bankalar tarafından bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle dendi: "Bölgede faaliyet gösteren bankaların teknik ve idari yöneticileri, ilk günden itibaren ihtiyaçların giderilmesi ve finansal hizmetlerin kısa süre içerisinde yaygınlaştırılması için sahada yer almaktadırlar. Bankacılık işlemlerinin sürdürülmesi amacıyla bölgeye mobil şubeler gönderilmiştir. Mevcut yerel şubelerin de operasyonel hale getirilmesi çabaları devam etmektedir.

Sektör içinde bir paylaşım ağı kurulmuş, bu ağ çerçevesinde fazlası olan bankalar ihtiyacı olan bankalara gerekli desteği vermektedir. Sektör çalışanlarının destek talepleri yerine getirilmektedir. Bankalar nezdinde oluşturulmuş arama kurtarma ekipleri de bölgeye intikal etmiştir. Arama kurtarma çalışmalarına koordineli bir şekilde destek vermektedirler.” (Kısa Dalga)

Gündem