Deprem davaları: Osmaniye'de 105 kişinin öldüğü site ile ilgili davada tek tutuklu kalmadı

Deprem davaları: Osmaniye'de 105 kişinin öldüğü site ile ilgili davada tek tutuklu kalmadı
Osmaniye'de İstasyon Caddesi'nde 10 katlı Bilge Sitesi'nin A Bloku’nda 105 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın tek tutuklu sanığının 3 Temmuz'da tahliye edildiği ortaya çıktı.

Osmaniye'de İstasyon Caddesi'nde yıkılan 40 dairenin bulunduğu 10 katlı Bilge Sitesi'nin A Bloku yerle bir oldu, 105 kişi hayatını kaybetti. Davanın tek tutuklu sanığı için tahliye kararı 3 Temmuz'da verildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Osmaniye'de iki katı sonradan eklenen 10 katlı Bilge Sitesi A Blok, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıldı. Apartmanda bulunan 105 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Savcı, 18 Haziran'da iddianame hazırladı ve 4 şüpheli hakkında “Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme” suçlamasıyla Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Ölen 105 kişinin yakınları ise savcılığa yaptıkları başvuruyla “Binayı inşa eden, inşaat firması yetkililerinden yapı denetimini yapan kamu kurum ve kuruluş görevlilerinden, yapı kullanma izni ve yapı ruhsatını imzalayan görevlilerden, denetimde yer alan İl Şehircilik Müdürlüğü ve belediye personelinden, çok katlı bina yapımına imkan tanıyan imar planlarını yapan veya tadil eden Belediye Meclisi üyelerinden, ihmal ve kusuru bulunan diğer şahıs veya şahıslardan” şikayetçi oldu.

14 Şubat'ta tutuklanan müteahhit Mustafa İpek, henüz mahkemeye çıkmadan 3 Temmuz 2023'te tahliye edildi. Tahliye gerekçesinde “tutuklu kaldığı süre, delilerin toplanmış olması, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli ve ölçülü olacağı” belirtildi.

Bilge Sitesi A Bloku yapan İFTAŞ İnşaat Tic. Ltd. Şti. inşaat yapımında yetkili olarak bulunduğu belirtilen Mustafa İpek'in işçi alımı ve malzeme temini yaptığı, Faruk Pilge'nin ise firmanın finansal bölümünde görev aldığı ifadelerde belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem