Deprem soruşturmalarını yürüten savcılara yakıt sınırı: 7 litre

Deprem soruşturmalarını yürüten savcılara yakıt sınırı: 7 litre
Adalet Bakanlığı'nın depremden etkilenen illerde soruşturmaları yapmak üzere görevlendirdiği savcılara 7 litre yakıt sınırı koyduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremin ardından HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) tarafından adli işlemler için görevlendirilen savcılara yakıt sınırı getirilmesi savcıların tepkisini çekti.

T24'ün haberine göre, İskenderun'da görevlendirilen ve otopsi gibi işlemler için ATV araçları ile ulaşım sağlayan savcılar, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın anlaşma yaptığı firmaya ait akaryakıt istasyonuna gitti. Ancak istasyon, savcılara 7 litreden fazla yakıt veremeyeceklerini söyledi. Duruma tepki gösteren savcılar, akaryakıt istasyonunun ilave yakıt vermemesi üzerine yetkililerle tartıştı. Savcıların, adli hizmetin duraksamaması için şirketin genel merkeziyle görüşme yapmaya çalıştığı öğrenildi.

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla HSK'nin başka illerde görev yapan savcılardan deprem bölgesindeki il ve ilçelere görevlendirdiği savcı sayısının 206'ya ulaştığı bildirilmişti.

Buna göre Kahramanmaraş'a 53, ilçeleri Elbistan'a 12, Göksun'a 2, Hatay'a 54, ilçeleri Hassa'ya 5, İskenderun'a 14, Kırıkhan'a 5, Samandağ'a 2, Adıyaman'a 52, Malatya'ya 2 ve Osmaniye'ye ilave 5 savcı gönderildi. (Kısa Dalga)

Gündem