Deprem uzmanından Maraş açıklaması: Frank Hoogerbeets falcı... Depremlerin gezegen dizilmeleri ile uzaktan yakından ilgisi yok

Deprem uzmanından Maraş açıklaması: Frank Hoogerbeets falcı... Depremlerin gezegen dizilmeleri ile uzaktan yakından ilgisi yok
Kahramanmaraş Elbistan'da meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki depremden sonra Dr. Ramazan Demirtaş depreme ilişkin detaylı bir açıklamada bulundu...

AFAD Deprem Dairesi'nin verilerine göre Kahramanmaraş Elbistan'da 4.0 büyüklüğünden deprem meydana geldi.

Deprem sonrası Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Demirtaş şunları kaydetti:

i) Elbistan'ın 28 km kuzeydoğusu; Darende'nin 14 km güneyinde, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası, olması gereken tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini temsil eden küçük bir deprem oldu.

f7gul-0wwaa8be2.jpeg

ii) deprem 6 Şubat 2023 depremleri sonucu (Mw 7,8 ve Mw=7,6) gelişen bölgesel deformasyona bağlı stres düzensizliği nedeniyle, Çardak Fay zonunun 47 km kuzeyi; Malatya Fay Zonunun 46 km batısında, MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nda yer almayan çok kısa bir kırık üzerinde oldu.

iii) 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yaklaşık 250 km yarıçaplı bir alanda, MTA diri fay haritasında yer almayan, özellikle ana fay zonları dışında, bu tür çok sayıda kısa kırıklar üzerinde bağımsız tetiklenmiş depremlerin olması gayet normal.. O açıdan anormal bir durum yok.

iv) Bugünkü depremin 46 km doğusunda uzanan Malatya fay zonu; 21 km kuzeybatısından geçen Beyyurdu fay zonu ve 47 km güneyinde yer alan Çardak fay zonu ile ilgisi bulunmamaktadır.

v) Özellikle Malatya fay zonu ile ilişkilendirilecek açıklamalar yapılırsa, lütfen itibar etmeyin.

vi) Malatya Fay Zonu ya da Sarız Fay Zonu ile ilgili olarak büyük deprem üretmeye çalışanlar olabilir, lütfen dikkate almayın.

vii) Deprem Kayseri'ye yaklaşık 175k uzaklıkta olmuştur. Gevşek zemin ve yüksek katlı binaların olduğu yerlerde depremin hissedilmesi gayet normal.

vii) Yeni nesil deprem tahmincisi (o neyse ?) Hollandalı Frank Hoogerbeets sözde bilimsel süsü vererek, deprem kestirimi yaptığını zanneden, sadece Türkiye'de yer edinmeye çalışan yabancı bir deprem falcısıdır.

ix) depremlerin gezegen dizilmeleri ile uzaktan yakından ilgisi yok. (Kısa Dalga)

Gündem