Depremde 100'ün üzerinde insan yaşamını yitirmişti: MGC Tower davası başlıyor

Depremde 100'ün üzerinde insan yaşamını yitirmişti: MGC Tower davası başlıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerde, yapımı 3 yıl önce gerçekleşmesine karşın yıkılarak, 100'den fazla insanın yaşamını yitirmesine neden olan MGC Tower'a ilişkin yargılamada duruşma günü yarın. Davada ise henüz bir tutuklu bulunuyor. Depremde ailesini yitiren müzisyen suh.eyl ise yayınladığı video üzerinden görülecek davayı kamuoyuna duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde sağlam kalamayan ve yıkılarak 100'den fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan yapılardan biri de İskenderun'daki MCG Tower projesiydi.

İskenderun merkezli MCG Madencilik AŞ’nin inşa ettiği proje 2019’da tamamlandı. Anılan ofis konseptli projeyi yapan şirketin ise Mart 2017’de kurulduğu anlaşıldı. İlçedeki en yüksek bir kaç yapıdan biri olan MCG Tower’da oturum 2020’de başladı.

İlk depremin ardından, ikinci kuledeki yüzlerce kişi, merdiven sisteminin çökmesi nedeniyle dışarı çıkamamıştı. İYİ Partili Turhan Çömez katıldığı Halk TV yayınında, yıkılmayan kuledeki yüzlerce kişinin saatlerce yardım talebinde bulunduğunu anlattı.

Ancak ikinci deprem, MCG Tower’ın ayakta kalan kulesinin de çökmesine neden oldu. Dev bina kısa süre içinde yerle bir oldu. MCG Tower’daki yeni ofislerine taşınan onlarca kişi bu binalarda yaşamını yitirdi.

Gazeteci Dinçer Gökçe'nin verdiği bilgilere göre; MCG Tower’ı inşa eden şirketin sahibi ise Muhammet Coşkun Gökkan’dı. Yargılandığı bir davada 11 yıl 10 hapis cezası alan Gökkan firari konuma düştü.

Müzisyen suh.eyl'den tepki

Sosyal medya hesabı üzerinden davaya ilişkin video paylaşan müzisyen suh.eyl ise davada tutuklu kimsenin bulunmamasına tepki gösterdi. Binada annesini ve babasını kaybeden sanatçı videoda müteahhit ve üstlenici firmanın yaptığı usulsüzlükleri paylaştı.

Yarın yapılacak duruşmaya ise henüz tutuklu olarak katılan kimsenin bulunmamasına sanatçının yanı sıra hem aileler, hem de avukatlar tepki gösteriyor. (Kısa Dalga)

Gündem