Depremde binlerce kamu çalışanı da hayatını kaybetti

Depremde binlerce kamu çalışanı da hayatını kaybetti
On bir ili etkileyen depremlerde yüzlerce kamu çalışanının hayatını kaybettiği duyuruldu.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can kaybı 44 bin 218 kişiye yükselirken, birçok kamu kurumu yaşamını yitiren personel sayısını açıkladı.

Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in haberine göre, Sağlık Bakanlığı 448 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, 528 sağlık çalışanının da yaralandığını duyurdu. Türk Tabipleri Birliği'nin paylaşımına göre bu sağlık çalışanlarından 101'i hekim.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 201'i polis, 4'ü bekçi, 9'u sivil memur olmak üzere 214 emniyet mensubunun depremde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan jandarma teşkilatında 5'i korucu geri kalanı jandarma olmak üzere 71 personel hayatını kaybetti.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Turan Kuloğlu'nun paylaşımına göreyse depremde aralarında hakim ve savcıların da olduğu 110 personelini yitirirken, Diyanet 69 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Karayolları gibi kritik kurumların bağlı olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada yaşamını yitiren 62 personeli olduğunu duyurdu. Bu kişilerden 21'i de PTT mensubu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Twitter hesabındaki açıklamaya göre123 personeli hayatını kaybetti.

Kurtarmayla görevli kurumlar da personelini depremde kaybetti Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre depremde 15 personeli vefat etti. AFAD'ın açıklamasına göreyse 7'si kurum bünyesinde, 3'ü de farklı kurumlardan gelerek bünyelerinde çalışmaya başlayan kişilerden olmak üzere 10 personeli depremde hayatını kaybetti.

Hala kaç personelinin yaşamını yitirdiğini duyurmayan bakanlıklar ve kurumlar da var. (Kısa Dalga)

Gündem