Depremde çöken su şebekesini Kerem Kınık’ın yöneticisi olduğu şirket yapmış

Depremde çöken su şebekesini Kerem Kınık’ın yöneticisi olduğu şirket yapmış
Depremin ardından çadır satmasıyla gündemden düşmeyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 2013’e kadar genel müdürlük yaptığı şirketin, Gaziantep’te hasar gören su şebekesi ihalesini 5.5 milyon dolara aldığı ortaya çıktı.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yüzbinlerce bina kullanılamaz hale geldi. Depremlerde bu kentlerin altyapılarında da büyük hasar oluştu.

Hasar oluşan altyapılardan birisi de Gaziantep su şebekesi.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, hasar gören Gaziantep su şebekesini, depremzedelere ücretsiz dağıtması gereken çadırları AHBAP Derneği’ne satan Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık’ın üst düzey yöneticisi olduğu şirketin yaptığı ortaya çıktı.

2008’de Kınık’ın üst düzey yönetici olduğu otomasyon sistemleri kuran şirket, “GASKİ İçme suyu Scada ve Dağıtım Yönetim Sistemi Projesi”ni üstlendi.

Kerem Kınık’ın 2008’den 2011’e kadar genel koordinatör, 2011’de Alman bir şirketle ortak olunca da genel müdür pozisyonunda 2013’e kadar çalıştığı şirket, ihalenin sözleşmesini Mart 2008’de imzaladı. Temmuz 2010’da teslim edilen işin kamuya maliyeti 5 milyon 426 bin 850 dolar, yani bugünkü kurla yaklaşık 105 milyon TL oldu.

Depremin ardından hasarlı su şebekesiyle ilgili GASKİ tarafından yapılan açıklamada, “Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremle su alma yapılarımız ağır hasar görmüştür. Hasarın giderilmesi için elimizdeki tüm olanaklar seferber edilmiştir. Ağır hasarlı su alma yapılarının yanı sıra enerji nakil ve hatlarındaki arızalarında giderilmesi için var gücümüzle çalışılmaktadır” ifadelerine yer verilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem