Depremde Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler adalet mücadelesi başlattı

Depremde Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler adalet mücadelesi başlattı
Kahramanmaraş depreminde 1200 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, sorumlu olarak gördükleri 39 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok can kaybının olduğu yerlerden birisi olan Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, adalet mücadelesi başlattı.

Sitede yaklaşık 1200 kişi hayatını kaybetmişti. Bu sayı tek başına 2020 yılında meydana gelen Elazığ Depremi'nden daha fazla can kaybı anlamına geliyor.

Sol.org’un haberine göre, Ebrar Sitesi'nde yakınlarını kaybeden aileler, binanın yapımında imzası olan sorumlulardan şikayetçi oldu.

Ailelerin avukatları tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, aralarında belediye başkanı, eski belediye başkanları, proje müdürleri, kontrol müdürleri ve idari sorumluların da olduğu 39 kişinin yargılanması istendi.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında aileler adına konuşan Fatma Irmak, bu kadar can kaybı yaşanmasındaki en büyük sebebin ihmalkarlık olduğunu söyledi.

Irmak, "İşini doğru düzgün yapmayan liyakatsiz insanlar yüzünden böylesi bir felaket yaşadık. Amacımız burada sadece müteahhitleri değil buna sebep olan göz yuman herkesin hesap vermesi. Bu yüzden yakından takipçisi olacağız" dedi.

“İhmal zinciri var”

Ailelerin avukatı Mustafa Mert Doğan ise "Buna sebep olanın da göz yumanın da hesap vermesi için bugün buradayız. Yapı denetim şirketinin ötesinde burada bir ihmal zinciri var. Yıkılan onlarca konuttan bahsediyoruz. Enkaz altında kalan binlerce insanımızdan bahsediyoruz. Bu yapılara izin verenler de bunu denetlemeyenler de eninde sonunda bu yıkıma doğrudan ya da dolaylı olarak sebep olanların her birinden de hesap sormak için buradayız. Bu konu sadece Ebrar Sitesi'nde yaşamını kaybedenler için değil. Depremde yaşamını kaybeden tüm yurttaşlarımız için bir hukuk mücadelesine giriyoruz. Depremin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi'nin Kahramanmaraşlılar için adalet için de bir simge haline gelmesini sağlayacağız. Ebrar Sitesi adaleti sağlamak için ilk adım olacak" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem