Depremde eşini kaybetti, 4 kedisini 4 gün sonra enkazdan kurtardı

Depremde eşini kaybetti,  4 kedisini 4 gün sonra enkazdan kurtardı
Maraş'ın Göksun ilçesinde İzzettin Parlak (66), Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan evinde eşi Rabia Parlak'ı (66) kaybetti. Parlak, depremden sonra enkaz altında kalan 4 kedisini ise 4 gün sonra kurtardı.

Elbistan merkezli 6 Şubat günü saat 13.24'te meydana gelen 7.7'lik depremde, Göksun ilçesi Ahmetcik Mahallesi'nde yaşayan, evli ve 8 çocuk babası İzzettin Parlak'ın evi ile ahırı yıkıldı.

Parlak, dışarıda olduğu için kurtulurken, eşi Rabia Parlak ise enkaz altında kaldı. Mahallelinin yardımıyla enkaz altındaki Rabia Parlak'a ulaşıldı ancak hayatını kaybettiği belirlendi. Ahırda bulunan 3 inek de enkazda kalarak öldü. Rabia Parlak'ın cenazesi, Göksun Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Eşini toprağa verdikten sonra kedilerinin enkaz altında kaldığını fark eden İzzettin Parlak, çalışma başlattı. İş makinesi getiren Parlak, 4 kedisini kurtardı. Parlak, "Para ile kepçe tutup hayvanlarımı enkazın altında aradım. İneklerimin 2'si ölmüş ama 4 kedimi de sağlam buldum" dedi. Parlak, "Şu an devletin verdiği çadırda kalıyorum. Evim artık yok. Bir an önce evim olsa hiç olmazsa sıkıntım azalırdı. İçim yanıyor ama kimse bilmiyor" diye konuştu.

(DHA)

Gündem