Depremzede çocuğa sürpriz doğum günü kutlaması

Depremzede çocuğa sürpriz doğum günü kutlaması
Diyarbakır'da deprem mağduru olan ailelerin konakladığı okulda 8'inci yaşına giren Ezmira'ya arkadaşları su şişesi kapağında bisküviyle doğum günü kutlaması yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır’da 6 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bağlar ilçesinde yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanı nedeniyle çevredeki apartmanlarda oturanlar tahliye edilerek Mevlana Halit Ortaokulu ve Anaokulu'nda konaklamaları sağlandı.

Okulda konaklayan ailelerin çocukları, 8'inci yaşına giren arkadaşları Ezmira'ya su şişesi kapağına bisküvi koyarak doğum gününü kutladı.

Bu durumu gören gönüllülerden Amine Bektaş da evde yaptığı kekle çakmağı mum olarak kullanarak Ezmira'nın doğum gününü kutladı.

Evden getirdiği kekle çocukları sevindirdi

Amine Bektaş, ekip olarak depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Buradaki insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 arkadaşı bisküviyi ufaltıp su şişesinin kapağına bırakmışlardı. Plastik çatalın da ucunu koparıp mum niyetine kullanmaya çalıştıklarını gördük. Ben de evde kek yapıp getirmiştim. Hemen aklıma bu durum geldi. Hızlı bir şekilde arkadaşımla beraber küçük bir tabağa kekleri dizdik aldık, hemen okulun bahçesine gittik, çocukları çağırdık. Çocukların yaptığı gibi beresiyle gözünü kapattık. Mumumuz yoktu, çakmağın yardımıyla mum yaptık. Küçük güzel bir sürpriz yaptık, çocuğumuzu sevindirdik. Çok mutlu olduk. Çok duygusal bir andı. Onun şu an moral motivasyona ihtiyacı var. Buna denk geldiğim için çok mutluyum. Çocukların o gülümsemelerini görmek çok hoşumuza gitti."

Gönüllülerden Ferdi Akpirinç ise normalde enkaz bölgesinde çalıştıklarını belirterek, “Amine hanım beni aradı, çocuklardan bahsetti. İlk başta duygulandım. Sonra sağ olsun kek getirmiş çocuklara. Çocukların doğum gününü kutladık, sağ olsun bu kadar zorluğun içinde insanları mutlu ediyor. Umarım canlı olarak insanları çıkarırız, ülke olarak hep birlikte mutlu oluruz. Başka temennimiz yok” diye konuştu. (DHA)

Gündem