Depremzede vatandaş: Çadır yardımı yok, lavabo, tuvalet, banyo sıkıntısı var; zor durumdayız

Depremzede vatandaş: Çadır yardımı yok, lavabo, tuvalet, banyo sıkıntısı var; zor durumdayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Kahramanmaraş’ta görüştüğü bir depremzede, “Eve giremiyoruz, evin her tarafı berbat. Çadır yardımı yok. Lavabo, tuvalet, banyo sıkıntısı var. Zor durumdayız” dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 45 bin insan hayatını kaybederken, 200 binden fazla bina yıkılmış ya da ağır hasar almıştı. Depremden sonra bölgeye özellikle çadır gönderilememesi nedeniyle iktidar eleştirilmişti.

Yaşanan deprem sonrası yardımların eksikliğine dikkat çeken bir başka bir depremzede, “Ahırda birkaç hayvanımız var. Bunlar da açıkta kalacak. Bunlara devletin el atması lazım. Depremin üzerinden bir ay geçti, bir türlü yara düzelmiyor. Enkazların bütünü kalkmıyor. Yapıyorsan düzgün yapacaksın, milleti zora sokmanın anlamı ne? Çıkmazdayız” diye konuştu.

'Sizleri mağdur etmeyecek şekilde elimizden geleni yapacağız'

CHP'li Canan Kaftancıoğlu, depremzedelerin sözlerini dinledikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Genel başkanımızın bizlere talimatı, -Selvi Hanım da bölgeye o nedenle özellikle geldi- hep beraber, dediğiniz gibi yanınızda olacak, hepsini planlı bir şekilde ve sizleri mağdur etmeyecek bir şekilde elimizden geleni yapacağız.”

'Kendileri kurtardılar, kendiler toprağa verdiler'

Depremden sonra yakınlarını arayan çok kişi olduğunu söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu da şöyle konuştu: “Çok zor bir şey, onu ancak yaşayanlar bilir. Biz ne kadar söylesek boş. O kadar çok yakınlarını arayan… Başta hemen yakınları tarafından gömülenler… Onlar daha kayıt altına alınmadı. Kendileri kurtardılar çoğu yerde ve kendileri toprağa verdi.”

Çocukları da ziyaret ettiler

Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu, çadırkent ziyaretlerinin ardından, Merkezefendi Belediyesi’nin çocuk oyun aracında bir araya geldikleri çocuklara oyuncak hediye edip, onlarla zaman geçirdi. (ANKA)

Gündem