Depremzedeler için verilmişti, AVM ve otel yapıldı

Depremzedeler için verilmişti, AVM ve otel yapıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020’de yaşanan Elazığ depreminden zarar gören okullar ve depremzedeler için tesis yapılması için 17 bin metrekarelik YİMPAŞ arazisini ve üzerindeki binaları Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde devretmişti. Belediye bu araziyi depremzedeler için kullanmak yerine otel ve AVM yapmaya karar verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “2020 yılında yaşanan Elazığ depreminde bölgede yer alan bazı eğitim kurumlarının hasar görmesi sonucu kullanılamaz hale geldiğinden yeni tesislere ihtiyaç olduğu” gerekçesiyle YİMPAŞ binaları ve arazisini Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ekim 2020’de, bu arazi üzerine Malatya halkına ücretsiz hizmet sunmak üzere, başta kütüphane olmak üzere kültürel tesisler, özellikle gençlere yönelik sosyal tesisler ve işletmeler kurulacağını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise YİMPAŞ binalarının 400 öğrencilik üniversite öğrenci yurdu olarak düzenlenmesi vaadinde bulundu.

Halk Tv’den Bora Erdin’in haberine göre, ancak bu vaatler gerçekleşmeyerek, araziye otel ve AVM yapılması planlandı. Ayrıca benzin istasyonu da eklenen projede halktan tepki gelince istasyon iptal edildi. 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan ihale ile YİMPAŞ binası yıllık 1 milyon 650 bin lira tahmini bedelle 29 yıl 6 aylığına kiraya verilmişti. Bu yılın ocak ayında ise arazi ve binaların satışı için ihaleye çıkıldı.

Depremde zarar gördü

YİMPAŞ binasının tamamı 2021’de Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine satış yöntemiyle devredildi. Tapu kaydını üzerine alan Belediye, YİMPAŞ binasını ve yanındaki arsayı "Kapalı Teklif Usulü” ile satışa çıkardı. Kahramanmaraş merkezli depremden altı gün önce 31 Ocak 2023 tarihinde ihale düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli depremde bina zarar gördü. (Kısa Dalga)

Gündem