Depremzedeleri dolandıran suç örtügü lideri purosunu tutuşturduğu dolarla yaktı

Depremzedeleri dolandıran suç örtügü lideri purosunu tutuşturduğu dolarla yaktı
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım toplama yalanıyla 13 milyon liralık dolandırıcılık yapan suç örgütünün lideri, purosunu ateşe verdiği dolarla yaktı

Kahramanmaraş merkezleri depremler sonrası, depremzedelere gıda bağışında bulunmak isteyen kişileri sosyal medyadan yayınladıkları düşük fiyatlı ürün reklamları ile kandırdıkları ve yaklaşık 13 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 8 kişi tutuklandı.

Tutuklamanın ardından çetenin lideri olduğu öğrenilen şahsın dolarları ateşe vererek purosunu yaktığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, operasyon Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. ‘Tavşanlar Suç Örgütü’ olarak nitelendirilen şahıslara yönelik Afyonkarahisar merkezli Konya ve Adana’da yapılan operasyonda örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen şahısla birlikte 8 şüpheli gözaltına alındı.

'Depremzede' ve 'Ramazan' paketleri

Polis ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, çetenin insanları dolandırmak için gıda ürünlerini piyasanın altında ücretlendirdiği ve ‘Depremzede paketi, Ramazan paketi’ gibi reklamlarla paylaştığı öğrenildi.

Dolandırıcıların satış yaptıktan sonra ürünleri göndermedikleri ya da alıcı ödemeli kargo ile bir paket makarna gönderdikleri ortaya çıktı. Dolandırılanlar arasında depremzedelerin de olduğu, ürünlerin neden ulaşmadığını sormak için arayanların ise çete üyeleri tarafından hakarete maruz kaldıkları belirtildi.

8 şüpheli bugün Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Ayşe T. İsimli şahıs serbest bırakılırken, örgüt lideri olduğu öğrenilen O.T. ile birlikte toplam 7 kişi tutuklandı.

Tutuklama ile ilgili polis kamerasının görüntüleri de yayınlandı. Görüntülerde örgüt lideri olan O.T.’nin dolarlarıı ateşe vererek purosunu yaktığı görüldü. (Kısa Dalga)

Gündem